Şükran Günü New York sokaklarında karnaval havasında kutlandı

Şükran Günü New York sokaklarında karnaval havasında kutlandı

ABD’de ulusal bir bayram olan Şükran Günü, (Thanksgiving Day) birçok eyalette olduğu gibi New York’ta da kalabalık eşliğinde kutlandı. Sabahın erken saatlerinde ‘Macy’s Şükran Günü Geçidi’ ile başlayan gösterilere Amerikalılar...

ABD’de ulusal bir bayram olan Şükran Günü, (Thanksgiving Day) birçok eyalette olduğu gibi New York’ta da kalabalık eşliğinde kutlandı. Sabahın erken saatlerinde ‘Macy’s Şükran Günü Geçidi’ ile başlayan gösterilere Amerikalılar başta olmak üzere çok sayıda turist büyük ilgi gösterdi.

Etkinlik kapsamında önce 77. Sokak'ta bulunan Mayc’s Herald Meydanı'nda helyum gazı ile şişirilerek hepsi bir arada tutulan balonlar saat 09.00’dan itibaren 34. Cadde'de bulunan Macy’s mağazasına doğru uçuruldu. Bu yıl 88.'si düzenlenen Macy’s yürüyüşünde Örümcek Adam, Mickey Mouse, Kun Fu Panda, Noel Baba gibi çizgi film kahramanları 3,5 saat boyunca New York sokaklarında boy gösterdi. Geçit töreni boyunca yaklaşık 8 bin kişi, giydikleri birbirinden farklı kostümlerle seyircilere unutulmaz anlar yaşattı.

Havanın soğuk olmasına rağmen çok sayıda vatandaş, töreni sokakta izledi. Tören boyunca New York Polis Departamanı (NYPD), 6. Cadde'yi tamamen trafiğe kapattı. Törene katılan çocuklar, çizgi film kahramanlarına sevgi gösterisinde bulundu. Missouri eyaletinden çocukları ile Şükran Günü Geçidi'ni seyretmek için New York'a gelen Brooke Maynard, ilk defa etkinliği izlemenin keyfini yaşadığını dile getirdi. New York'a yaklaşık 14 saatlik mesafeden gelen Alanda yer kapmak için sabah 05.30'dan beri ayakta olduğunu belirten Maynard, "Çocuklarımla ilk defa Şükran Günü etkinliğini kutlamanın heyecanını yaşıyorum. Ailece Şükran Günü'nü New York'ta kutlamak istedik. Geçit törenini iyi seyredebilmek için sabah 5.30'dan beri ayaktayız. Gördüğümüz etkinliğe değer. Çocuklarım da ben de çok heyecanlandım." şeklinde duygularını aktardı.

New York'a 7 saat uzaklıktaki Maine eyaletinden etkinliğe katılan bir başka Amerikalı, Şükran Günü'nün New York'ta çok heyecanlı kutlandığını söyledi. Geçit sırasında bir grup eylemci, Ferguson kasabasında 9 Ağustos’ta silahsız siyah genç Michael Brown’ı vuran beyaz polisin aklanması kararını protesto etti. NYPD, taşkınlık çıkarmak isteyen grubu gözaltına aldı.

1924 yılından bu yana düzenlenen geçit törenini, 3,5 milyon insanın sokaklarda, 50 milyon kişinin de televizyondan takip ettiği tahmin ediliyor. Amerika’ da kasım ayının dördüncü perşembesi kutlanan Şükran Günü 1863′te Başkan Abraham Lincoln tarafından resmi bayram ilan edilmişti. CİHAN