Sultansazlığının Kamışları Evlere Dekoratif Süs

Sultansazlığının Kamışları Evlere Dekoratif Süs

nbsp;KAYSERİ Sultansazlığı'nda yetişen kamış ve kındıra otu, evlerini doğal çiçeklerle süslemeye meraklı olanlar tarafından dekoratif süs olarak kulla...

nbsp;KAYSERİ Sultansazlığı'nda yetişen kamış ve kındıra otu, evlerini doğal çiçeklerle süslemeye meraklı olanlar tarafından dekoratif süs olarak kullanılIYOR.

Sultansazlığı Milli Parkı'nda çeşitli incelemelerde bulunan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı ve Çevre Yönetim Birimi Kurulu'nda bulunan Prof. Dr. Zuhal Yapıcı, yapay çiçekler yerine doğal güzelliği olan ve yıllık otsu bitki olan kamış çiçeklerini evlerinde çiçek bulundurmayı sevenlere tavsiye ettiğini ifade ederek, "Hem doğaya zarar vermez, hem ekonomik, hem de zarif görünüşe sahip. Kamış çiçekleri Sultan Sazlığı'nda bolca bulunmaktadır’’ dedi.

Sindelhöyük beldesinde Yağızlı ve Çarıklı mezralarındaki kerpiç evler, kerpiç yapımı ve kamış örtü sistemelerini de yerinde inceleyen Yapıcı; Doğal yerel yaşamın iç ve dış turizmi tetikleyecek unsurlardan olduğuna da dikkat çekerek Sultan Sazlığı Milli Parkı çevresindeki bu değerlerin iyi tanıtılması sayesinde yakın gelecekte turizme çok katkı sağlayacağını belirtti.

Sultansazlığı'nda bulunan kamışlar; ısı yalıtımı için, hasır, plaj ve bahçelerde gölgelik olarak da kullanılıyor.

NÖ(OE/AK)