Sümeyye Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar

Sümeyye Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar

Sümeyye Erdoğan Yeni Türkiye'nin Kadınları isimli kitaptaki röportajında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan,  17-25 Aralık darbe girişimi için, "sapkın kişinin ülkesine ihaneti" yorumunu yapan Erdoğan, Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkan Danışmanlığı yaparken hiç bir ücret almadığını ise "söylemekten hicap ediyorum" ifadeleriyle vurguladı. Sümeyye Erdoğan röportajda, Araklı İmam Hatip'te okurken kimin kızı olduğunu gizlediğini de anlatıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı danışmanlığı yaptığı süre içerisinde hiçbir maaş ve ücret almadığını kaydederek, “kayıtlara geçsin istedim” dedi. Betül Soysal Bozdoğan'ın 'Yeni Türkiye'nin Kadınları' adlı kitabına röportaj veren Sümeyye Erdoğan çarpıcı açıklamalar yaptı.

“17 Aralık sapkın kişinin ülkesine ihanetidir”

Sümeyye Erdoğan, 17-25 Aralık darbe girişimleri için ise "Büyük resimde, hak/hukuk tanımaz sapkın bir kişinin, karanlık ilişkilerle, kendi sapkın emelleri için, içinde yetiştiği topluma ve mensubu olduğu dine yalan ve iftira ile ihanet etmesidir. Daha kişisel zeminde ise, 17-25 Aralık Türkiye’de büyük bir çoğunluğun tecrübesinde, bir insanın arkadaşını arkadan bıçaklamasına benzer" yorumunu yaptı.

Yeni Şafak'tan Ersin Çelik'in haberine göre Sümeyye Erdoğan, Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı Danışmanlığı yaptığı sürede yazılıp çizilenlerin aksine hiçbir ücret almadığını vurgulayarak, danışman olarak yaptığı işleri ve bundan sonrası için de detaylı bilgiler verdi.

Sümeyye Erdoğan’ın ifadeleri şöyle:

“Gözden kaçmış önemli gelişmeleri aktarıyordum”

“Aslında, yakın zamana kadar, yani babamın cumhurbaşkanı seçilmesine kadar olan 4 yıllık süreçte babamın özel siyasi danışmanlığını yaptım. Son bir yıldır da resmen partimizin Genel Başkan danışmanıydım. Hükümetin politikalarıyla ilgili kamuoyunun nabzını da dikkate alan raporlar sunuyordum. İç ve dış basın takibi yaparak Genel Başkanımıza gözden kaçmış olabilecek önemli gelişmeleri aktarıyordum. Yurt gezilerinde insanları dinleyip talepleriyle ilgili partinin ilgili birimlerini bilgilendiriyordum.

“Söylemekten hicap ediyorum”

Burada söylemekten bile hicap ediyorum ama çok ahlaksızca iftiralar atıldığı için kayıtlara geçsin istiyorum. Gerek fahri danışmanlık gerekse Genel Başkan danışmanlığı yaparken hiçbir zaman maaş ya da başka bir ücret almadım.

“Sayın Davutoğlu ile devam etmek güzel tecrübe olurdu”

Babamın cumhurbaşkanlığı görevine gelmesiyle ben de Genel Başkan danışmanlığı görevimden istifa ettim. Aslında başbakanımız Sayın Davutoğlu ile devam etmek benim için çok güzel bir tecrübe olurdu. Eskiden başbakanın hem kızı, hem de danışmanı olmak birbirinin bağlıyor ve ister istemez kendimi sürekli geri çekmeme neden oluyordu. Yeni dönemde sadece danışmak olarak daha rahat görev yapabilirdim belki. Fakat artık üniversite yıllarında da hayalimde olan ve kendimi en iyi hissettiğim alan olan sivil toplum çalışmalarıma ağırlık verip topum için artık başka bir kulvarda çalışmaya devam edeceğim.

“Kimse Erdoğan’ın kızı olduğumu bilmiyordu"

Röportajda, başörtüsü yasağı yüzünden Trabzon Araklı İmam Hatip Lisesine nakil olmasını da anlatan Sümeyye Erdoğan kimliğini arkadaşları zarar görmesin tüm okuldan gizlemek zorunda kalmış. Erdoğan o günleri şöyle anlatıyor: “Trabzon’da iki ay boyunca her gün kaldığımız merkez ilçe ile okulun olduğu Araklı arasında bir Toros’ta şoför hariç 6 kişi ile 45 dakika süren yolu arşınladık. Araklı İHL’deki arkadaşlarımızı ve hocalarımızı çok sevdik. Çok misafirperver ve çok sıcaktılar. Bu arada işin enteresan tarafı müdür ve müdür yardımcılarımız hariç kimse benim Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı olduğumu bilmiyordu. Orada olduğum dolayısı ile orada yasağın uygulanmadığı duyulup okuldaki diğer kızların başı derde girmesin kim olduğumu bin bir çaba ile saklamıştık.”

Yeni Türkiye’nin Kadınları, Betül Soysal Bozdağan, Okur Kitaplığı, 336 sayfa, Aralık 2014.
Betül Soysal Bozdağan’ın  “Yeni Türkiye’nin Kadınları” kitabında Sümeyye Erdoğan’ın dışında çok sayıda kadın akademisyen, gazeteci, yazar, işkadını ve siyasetçinin de öportajları yer alıyor. O isimler şöyle: Elmas Arus, Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Canan Barlas, Hümeyra Şahin, Kezban Hatemi, Sümeyye Erdoğan, Şule Yüksel Şenler, Dr. Merve Kavakçı İslam, Nurcan Dalbudak, Züleyha Ortak, Ani İpekkaya, Prof. Dr. Ümit Meriç, Fatma Şahin, Dr. Gülsen Ataseven, Dilek Sabancı ve Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan.