Sunguroğlu Baklava Markalaşıyor

Sunguroğlu Baklava Markalaşıyor

Sunguroğlu Baklava Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Baz, markalaşma yolunda önemli adımlar attıklarını söyledi.

- Sunguroğlu Baklava Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Baz, markalaşma yolunda önemli adımlar attıklarını söyledi.

‘Baklava Diyarı Gaziantep’in önemli baklava üreticisi Sunguroğlu Baklava, markalaşmak ve lezzet ağını genişletmek amacıyla girişimlerini sürdürüyor. Gaziantep baklavasını hem tanıtmak hem de tattırmak için önemli hedefler belirlediklerini dile getiren Sunguroğlu Baklava Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Baz, Türkiye’nin 3 büyük baklava markasından biri olmak için çalıştıklarını vurguladı.

Baklava üretiminin her aşamasına büyük önem verdiklerini aktaran Cemal Baz, “Biz 35 yıldır baklava sektörü içindeyiz. Son 4 yıldır ‘Sunguroğlu Baklava’ olarak hizmet vermekteyiz. Biz; kalitemize, kullandığımız malzeme ve işçiliğe çok önem veriyoruz. Yapmış olduğumuz ürünlerin kalitesine çok dikkat ediyoruz. Tam kıvamında baklava üretiyoruz” dedi.

Ürettikleri lezzetli baklavanın ‘Sunguroğlu Baklava’ adıyla Türkiye’nin ve dünyanın her noktasına ulaşmasını hedeflediklerini belirten Baz, bayii çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

“Gaziantep’e gelen insanlar ürünlerimizi tadabiliyor ama gelemeyen insanlara da biz ulaştırmak durumundayız. Bunun için profesyonel kurumlardan destek alıyoruz. Bunun yanı sıra markalaşmak için çok ciddi bütçeler ayırdık. Şu anda Yönetim Kurulumuz ile yapmış olduğumuz toplantının neticesinde; önceliğimiz Türkiye içerisinde büyük illere franchise verebilmek. Şu an için 8-10 ilde düşünüyoruz. Mevcut olan, şu anda 5 ilde şubelerimiz var. Bunun yanında İstanbul’un hem Avrupa hem de Anadolu yakasında, İzmir’de, Ankara’da çalışmalarımız, görüşmelerimiz var. Franchise almak isteyenler bize ulaşıyor. Gerek kendileri geliyor gerekse gelemeyenlere biz gidiyoruz ve görüşüyoruz. KOGGEP ve birkaç kurumsal firma ile görüşmelerimiz devam ediyor. Markalaşma çalışmalarımıza onların desteğiyle daha da bir ivme kazandıracağız.”

En lezzetli baklavanın Gaziantep sınırları içinde üretilebileceğini söyleyen Sunguroğlu Baklava Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Baz, gerekçesini şu sözlerle açıkladı:

“Dışarıda aynı kıvam tutturulamaz. Çünkü Gaziantep’in havasından, suyundan ve buradaki rekabet ortamından kaynaklanıyor. Aynı malzemeyi, aynı ekibi alıp biz bile gitsek Gaziantep’in 100 kilometre dışına çıktığımızda aynı kaliteyi, aynı kalitede baklavayı üretemeyiz. Havasından çok fak ediyor.

Mesela İstanbul’un havası buraya göre biraz da nemlidir. Buradaki baklavayı götürdüğünüz zaman ister istemez orada biraz yumuşama olabiliyor. Dolayısıyla Gaziantep’in havasından, suyundan ve özellikle buradaki rekabet ortamından kaynaklanıyor. 35 yıldır bu sektörün içindeyiz ve kalitemize de güveniyoruz.”

Dünyanın çeşitli noktalarına baklava gönderdiklerini kaydeden Cemal Baz, “Yurtdışında baklava gönderdiğimiz yerler var. Şu an için bireysel müşterilerimiz var. Almanya, Dubai ve daha birkaç yerle franchise görüşmelerimiz var. Biz buradan hazır halde gönderiyoruz. Çok uzak noktalara şoklanmış olarak gönderiyoruz. Diğer yerlere de uçak kargo ile gönderdiğimiz için sıkıntı yaşamıyoruz” diye konuştu.

“Hedefimiz marka olarak Türkiye’deki ilk üç firma arasına girmek, üç firmadan biri olmak” diyen Sunguroğlu Baklava Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Baz, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Sunguroğlu Baklava olarak tam kıvamında baklava üretiyoruz. Bu ürettiğimiz kaliteli baklavayı da bütün vatandaşlarımızın tadabilmesi için franchise çalışmaları yapıyoruz. Aynı zamanda günübirlik Türkiye’nin her noktasına, dünyanın her noktasına baklava gönderebiliyoruz.”