Sünnete yasak geliyor !

Sünnete yasak geliyor !
Güncelleme:

Danimarkalıların dörtte üçü küçük çocukların sünnetinin sınırlanmasını ya da yasaklanmasını istiyor

Danimarka Parlamentosu, daha önceden de ülkede tartışmalara neden olan sünnet yasağını konuşuyor. Ülkede yapılan bir araştırma ise, Danimarkalıların dörtte üçünün sünnetin sınırlandırılması ya da yasaklanmasını düşündüğünü ortaya koydu.

Danimarka, önceki gün yayınlanan araştırma sonuçları ile birlikte, parlamentoda erkek sünnetinin daha sıkı kontrol altına alınmasını gerektiğini tartışmaya başladı.

Çarpıcı araştırmayı, Danimarka’nın önde gelen günlük gazetelerinden Metroxpress, bin kişiyle görüşerek yaptı. Ankete katılanların yüzde 74′ü sünnetin tamamen yasaklanması ya da sınırlandırılması yönünde görüş bildirirken, sadece yüzde 10′luk kesim sünnetin önünde bir engel konulmaması görüşünde.

Geçtiğimiz yıl Avrupa Konseyi, sünnetin ahlaki bir leke yarattığı, Avrupa’da nefreti şiddetlendirdiği ve ırkçılığı körüklediği yönünde bir bildiri yayınlamıştı.

Konsey, 47 üye ülkede sünnetin düzenlenmesi gerektiği yönünde karar almıştı.

İngiltere’de 1948 yılında Ulusal Sağlık Servisi düzenlemeleri geçmeden önce, ülkede erkeklerin üçte biri sünnet oluyorken, bu oran günümüzde yüzde 9′a düştü.

Sünnet olma oranı ABD’de de düşerken, 20 yıl önce ABD’de yaşayan erkeklerin yüzde 60′ının sünnet olduğu biliniyor.

Guardian’da yer alan habere göre, sünnetin tıbbi etkileri hala tartışma konusu. Bazı ürologlar sünnetin gereksiz olduğunu söylerken, bazıları ise penis kanserine yakalanan herkesin sünnetsiz olduğunu ve AIDS’e yakalanma oranlarının daha yüksek olduğunu söylüyor.

Danimarka’da her yıl, aralarında Müslümanların ve Yahudilerin de olduğu bin ile 2 bin erkek çocuk sünnet oluyor.