Süper Loto Milyoneri Hamal: Patronum Kandırıp Paramı Aldı

Süper Loto Milyoneri Hamal: Patronum Kandırıp Paramı Aldı

SÜPER LOTO’nun 9 hafta devrettikten sonra geçen 4 Eylül'de yapılan çekilişte 6 bilen 2 kişiden biri olarak 11 milyon 345 bin 645 lira ikramiye kazanan Edirneli hamal Fuat Özdemir, yanında çalıştığı işadamı B.A.'nın kendisini kandırarak...

SÜPER LOTO’nun 9 hafta devrettikten sonra geçen 4 Eylül'de yapılan çekilişte 6 bilen 2 kişiden biri olarak 11 milyon 345 bin 645 lira ikramiye kazanan Edirneli hamal Fuat Özdemir, yanında çalıştığı işadamı B.A.'nın kendisini kandırarak parasının 5 milyon 300 lirasını aldığını iddia ederek savcılığa suç duyusunda bulundu. B.A. ise kupona ortak olduklarını söyledi. B.A.'nın hesabına aktardığı paradan 600 bin liralık bölümünün çekildiği belirlenirken, kalan 4 milyon 700 bin lira için tedbir konuldu.

Edirne girişinde zirai alet, gübre ve tarım ürünleri ticareti yapılan işyerinde hamal olan evli ve iki çocuk babası Fuat Özdemir, 4 Eylül sabahı kent merkezine giden arkadaşından kendisi için 5 liralık Süper Loto oynamasını için verdi. Akşam saatlerinde arkadaşından kuponu teslim alan Özdemir, aynı gün çekilen Süper Loto'nun sonuçlarına 3 gün sonra baktı. Rakamları kontrol eden Fuat Özdemir, büyük ikramiyenin çıktığı 08-11-12-21-24-45 rakamlarının kuponunda olduğunu ve 22 milyon 681 bin liralık rekor ikramiyenin iki ortağından biri olduğunu görünce sevinçten deliye döndü.

Kazandığı 11 milyon 345 bin 645 lirayı nereden nasıl alacağını ve bu parayla ne yapması bilemeyen Fuat Özdemir, zirai aletler satan ve yanında hamal olarak çalıştığı patronu B.A.'dan yardım istedi. B.A., bir banka şube müdürü ile Fuat Özdemir'i bir araya getirdi. Özdemir ardından da ikramiyenin alınması için banka müdürüne vekalet verdi.

Milli Piyango İdaresi’nden 11 milyon 345 bin 645 lira ikramiye, banka şube müdürü aracılığı ile alındı.

İkramiye alındıktan sonra iddiaya göre işadamı B.A., işçisi olan talihli Fuat Özdemir'e "Sen parayı iyi değerlendiremezsin. Paranın 5 milyon 300 bin lirasını benim hesabıma yatıralım. Ben bu parayı işleteyim" dedi. Fuat Özdemir bu teklifi kabul ederken, paranın geri kalan bölümü olan 6 milyon 45 bin 645 lira da kendi adına açılan hesaba yatırıldı.

Ancak başka kişilerle görüşen Fuat Özdemir, "Patronun seni kandırıyor olabilir. Paranı geri iste, kendin değerlendir" demesi üzerine şüpheye kapıldı. Patronuna giden Özdemir, B.A.'dan hesabına yatırdığı parayı kendisine iade etmesini istedi.

'KUPON ORTAKTI'

İşadamı B.A., kupona ortak olduklarını söyleyerek, kendi hesabına yatırılan parayı Özdemir'e geri vermedi. Bunun üzerine hamal Fuat Özdemir, polise başvurarak patronu hakkında şikayetçi oldu.

Polise ifade veren B.A., Süper Loto kuponuna ortak olduklarını, bu nedenle ikramiyenin 5 milyon 300 bin liralık bölümünü aldığını söyledi.

Polis, talihli Fuat Özdemir'in şikayeti ve B.A.'nın ifadesinin yer aldığı soruşturma dosyasını, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Savcılık dosyadaki ifade ve delillere göre B.A.'nın hesabına aktardığı paradan 600 bin liralık bölümünün çekildiğini tespit etti. Mahkeme kararı ile hesapta kalan 4 milyon 700 bin lira için ise tedbir konuldu. Soruşturma sürüyor.

FOTOĞRAFLI