Şüpheli baba intihara kalkıştı

Şüpheli baba intihara kalkıştı

İstanbul'da oğlunu öldürmekle suçlanan baba, elinden alınan çocukları için intihara kalkıştı.

İstanbul’da oğlunu döverek öldürmekle suçlanan, ancak ceset bulunmayınca serbest bırakılan 37 yaşındaki O.K., devlet korumasına alınan 4 çocuğunun kendisine gösterilmediği gerekçesiyle üzerine benzin döküp intihara kalkıştı. 2 yaşındaki çocuğunun yanına getirilmesiyle ikna olup intihar girişiminden vazgeçen O.K., sakinleşince gözaltına alındı.

İstanbul Bağcılar’da geçen 11 Ekim günü meydana geldiği iddia edilen olayda, hurdacılık yapan evli 5 çocuk babası O.K., oğlu İzzet K.’yı iddiaya göre evinde döverek öldürdü. O.K., çocuğun cesedini önce alüminyum folyoya sardı, ardından da bir çantaya koyarak evinin balkonunda bekletti. İki gün sonra eşyalarını satan aile, İstanbul’dan kiraladıkları otomobille, Bursa Orhangazi’deki önceden tanıştıkları Romanların yaşadığı mahalleye taşındı. O.K. daha sonra oğlunun cesedini, eşi F.K. ile birlikte, ilçede artık kullanılmayan hafriyat döküm sahasına poşete koyarak gömdü.
 
Olay, O.K.’nin eşi F.K.’nin yanından kaçıp polise sığınması sonucu ortaya çıktı. Yalova’da yakalanan ve Orhangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen O.K., iddiaya göre buradaki ifadesinde suçunu kabul edip, çöp sahasında cesedi gömdüğü yeri gösterdi. Burada belediye görevlileri ve Ankara’dan getirilen özel eğitimli köpek ile üç gün boyunca yapılan aramalarda, İzzet’in cesedi bulunamadı.

Bunun üzerine Bursa’da ’cinayet’ suçundan adliyeye çıkartılan ve oğlunu döverek öldürdüğü suçlamasını kabul etmeyen O.K., nöbetci mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
ÇOCUKLARINI GÖREMEYİNCE ÇILDIRDI

Eşi F.K. kadın sığınma evinde, 4 çocuğu ise Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Sırameşeler Çocuk Yuvası’nda koruma altına alınan O.K., bugün öğle saatlerinde çocuklarını görmek istedi. Mahkeme kararını dikkate alan görevliler, çocukların da görüşmek istememesi sonucu O.K.’ye olumsuz yanıt verdi. Bunun üzerine sinir krizi geçiren O.K., bir istasyondan pet şişede aldığı benzini çocuk yuvası önünde üzerine döküp kendini yakacağını söyledi.

O.K., haber verilmesi sonucu yanına gelen polislere ve itfaiye görevlilerine taş attı. Polislere yaklaşık 2 saat direnen O.K., en küçük oğlu Yusuf İslam K.’nin bir görevlinin kucağında kendisine uzaktan gösterilmesi sonucu sakinleşince, polisler tarafından gözaltına alındı.