Suriye IŞİD'i vurdu

Suriye IŞİD'i vurdu
Güncelleme:

Suriye'ye ait uçaklar IŞİD'in egemen olduğu Rakka kentine bomba yağdırdı.

Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının Rakka kentine düzenlediği saldırıda onlarca kişi öldü ve yaralandı. Koalisyon güçleri, görme ve işitme engellilerin eğitim gördüğü ilkokulu bombaladı.

Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının Rakka kentine düzenlediği saldırıda onlarca kişinin öldüğü bildirildi.

Rakka Yerel Koordinasyon Komitesi'nden yapılan açıklamada, orduya ait savaş uçaklarının terör örgütü IŞİD'in kontrolünde bulunan Rakka kentinin sanayi bölgesindeki pazarı ve halkın yoğun olduğu bölgeleri bombalaması sonucu, onlarca kişinin yaşamını yitirdiği ve yaralandığı belirtildi.

Ölenlerin çoğunun sivil olduğu vurgulanan açıklamada, savaş uçaklarının kente 6'dan fazla hava saldırısında bulunduğu ifade edildi.

Bölgedeki IŞİD kaynakları da rejimin hava saldırılarını doğrulayarak, saldırıda çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını teyit etti.

ABD öncülüğündeki koalisyon okulu vurdu

Öte yandan, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin, Rakka'da görme ve işitme engellilerin eğitim gördüğü bir ilkokulu bombaladığı bildirildi.

Hava saldırısı öncesinde eğitimin devam ettiği okulda ağır hasar meydana geldiği ve saldırıların halkın tepkisine neden olduğu kaydedildi.

Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki Rakka kentine düzenlediği hava saldırılarında 60 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye Genel Devrim Konseyinde (SRGC) yapılan açıklamada, orduya ait savaş uçaklarının IŞİD'in denetiminde bulunan Rakka kentinin çeşitli bölgelerine düzenlediği 10 hava saldırısında 60 kişinin yaşamını yitirdiği, onlarca kişinin de yaralandığı belirtildi.

Ölenler arasında kadın ve çocuklarında yer aldığı ifade edilen açıklamada, savaş uçaklarının kentin bazı bölgelerine "vakum bombasıyla" saldırdığı vurgulandı.

Açıklamada, "Hastaneler yaralılarla dolu. Kentteki hastaneler acil tıbbi malzeme ve kana ihtiyaç duyuyor" denildi.

Saldırılarda 15 evin yıkıldığı ayrıca Ömeri Camisi'nin ağır hasar gördüğü kaydedildi.