Suriyeli kadınlara büyük tuzak

Suriyeli kadınlara büyük tuzak

Türk erkeklerinin Suriyeli kadınlara kurduğu tuzak Bakanlığı harekete geçirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Biz kendi evlatlarımızı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan çocuklarımızı başka ülkelerdeki ailelere evlatlık ya da koruyucu aile olarak vermediğimiz gibi, başka ülke vatandaşı olan çocukları evlatlık ya da koruyucu aile sistemine dahil etmiyoruz" dedi.

 Anadolu Ajansı Editör Masası'nın konuğu olan Bakan İslam, Türkiye'ye sığınan Suriyelilerle ilgili Bakanlığın yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sorumluluk Türk ailesine düşer, Türk erkeklerine düşer"

"Suriyeli kadınların Türk erkekleri ile ikinci eş olarak yaptıkları evliliklere" de değinen İslam, konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: "Mevcut durum, Türk insanının misafirperverliğini, bizim o çok iftihar ettiğimiz Türk misafirperverliğini zedeleyebilecek boyutlara iteliyor gibi görünüyor.

Bütün hayatını arkasında bırakarak can havliyle memleketimize sığınan, canını malını namusunu korumak, kurtarmak için, hayatiyetini devam ettirebilmek için memleketimize sığınan insanlara bir karşılık mukabilinde yardım etmek bizim misafirperverliğimize uyacak bir şey değil.

İkinci eş, üçüncü eş olarak alıp karnını doyurmak bir kadının, olmaz, Türk misafirperverliğine hiç uygun bir şey değil.

Bu konudaki uyarımı tekrar ediyorum. Sorumluluk bize düşer. Sorumluluk Türk ailesine düşer, Türk erkeklerine düşer."

Kamplarda Suriyeli kadınlarla ilgili çalışmalar yürüttüklerini anlatan İslam, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları ile de çalışmalar gerçekleştirildiğini belirtti. İslam, şöyle konuştu:

"Suriyeli kadınlarla özellikle kamplarda, erken evlilikler konusunda ve çoğul evlilikler konusunda görüşmeler yapıyoruz. Türk adet, örf ve geleneklerini onlara hatırlatıyoruz, ülkemizde 18 yaş altı evliliğin yasal olmadığını, cezalandırıldığını, bu tür evliliklerin yapılmaması gerektiğini, ülkemizde tek eşliliğin hakim olduğunu, birden fazla eşle evlenmenin yasal olmadığını ve bunun da birtakım sosyal sorunlara sebebiyet verebileceği gibi yasal birtakım engellerinin de bulunduğunu kendileriyle paylaşıyoruz