Suriyeli sığınmacı kalaşnikofla dehşet saçtı

Suriyeli sığınmacı kalaşnikofla dehşet saçtı

Mardin'de yaşayan Suriyeli bir kişi, anne ve babasını tüfekle taradı.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak 3 yıl önce ailesiyle birlikte Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ne yerleşen Mehmet Mahmut, bugün sabah erken saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle babası Mahmut ve annesi Şemsa Tarhan'ı Kalaşnikof tüfekle taradı. Baba Tarhan olay yerinde yaşamını yitirirken, anne Şemsa Tarhan yaralandı.

Kızıltepe İlçesi'ne bağlı Güllücü Köyü'ne yerleşen Suriyeli Kürt sığınmacı evli 3 çocuk babası Mehmet Mahmut (32), bugün saat 06.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle Kalaşnikof tüfekle anne ve babasına kurşun yağdırdı. Baba Mahmut Tarhan (73) olay yerinde yaşamını yitirirken, anne Şemsa Tarhan (75) ise yaralandı. Saldırı sonrası tüfekle birlikte kaçan Mehmet Mahmut'un yakalanması için güvenlik güçleri çalışma başlattı.

1.5 SAAT SONRA HABER VERDİLER

Cinayetin saat 06.30 sıralarında işlenmesine rağmen, 112 Acil Servisi ve güvenlik güçlerine saat 08.00'de haber verildiği belirtildi. Olay yerine giden sağlık ekipleri tarafından Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldıran Şemsa Tarhan tedavi altına alındı. Güvenlik güçlerinin evde yaptığı incelemeden sonra Mahmut Tarhan'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Mardin Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

ANNE- BABA TC VATANDAŞLIĞINA GEÇMİŞ

Mahmut Tarhan ve ailesinin, Suriye'deki iç savaş nedeniyle 3 yıl önce Kızıltepe İlçesi'ne gelerek Güllüce Köyü'ne yerleştiği, Mahmut ve eşi Şemsa'nın TC vatandaşlığına geçerek 'Tarhan' soyadını aldığı, ancak oğulları Mehmet Mahmut'un henüz vatandaş olmadığı belirtildi.