Suriyeli sığınmacıları o kurtardı

Suriyeli sığınmacıları o kurtardı

Umut tacirlerinin hain planını bekçinin dikkati bozdu.

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinin Sancaklı İğdecik mahallesinde meydana gelen olayda, umut tacirlerinin planları suya düştü. İzmir'de Suriyeli sığınmacıları Yunanistan'a kaçıracağız vaatleriyle kandıran ve paralarını alan bir şebeke, Manisa'da duvara tosladı. Şebeke Suriyelilerin paralarını alarak Sancaklı İğdecik'te bir dama getirip ellerini bağlayarak hapsetti ancak bölgede devriye gezen Şehzadeler Belediyesi Çiftçi Malları Koruma Birliğinde görevli bekçiler durumu fark etti ve umut tacirleriyle çatıştı. Yaşanan olayda bir şahıs yaralanırken bölgeye jandarma ekibi geldi.

Suriyeli 12 sığınmacının "Yunanistan'a kaçıracağız" vaatleriyle paralarını alan ve Manisa'nın Şehzadeler ilçesinin Sancaklı İğdecik mahallesinde dama getiren umut tacirleri, kendilerini fark eden ismi açıklanmayan bir bekçiye ateş etti, bekçi ateşle cevap verince umut tacirlerinden olduğu iddia edilen M.M.H.(23) sağ bacağından pompalı tüfekle yaralandı. Olay yerine intikal eden 112 sağlık ekipleri yaralı şahsı Turgutlu Devlet Hastanesine oradan Manisa Devlet Hastanesine kaldırdı. Yaralı şahsın bacağının kopma noktasına geldiği öğrenilirken, jandarma ekipleri konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Paraları alınan ve bir dama hapsedilen Suriyeli sığınmacıların yapılan işlemlerin ardından yabancılar şubesine sevk edileceği öğrenildi. Bir Suriyeli, "Bizi İzmir'den alıp buraya getirdiler, paralarımızı da aldılar. Bizi Yunanistan'a götüreceklerini söyleyip buraya getirdiler" dedi.

Kaynak: İHA