Suriyeliler ilçeyi ayağa kaldırdı

Suriyeliler ilçeyi ayağa kaldırdı

Karabük'te yaşlı adamı öldürdüğü iddiasıyla yakalanan 3 Suriyeli ilçeyi ayağa kaldırdı.

Karabük'ün Eskipazar İlçesi'nde, 64 yaşındaki Rahmi Kayacuk'un sopayla dövülerek öldürülmesi, eşi 63 yaşındaki Halime Kayacuk'un da yaralanması olayında yanlarında çoban olarak çalışan 3 Suriyeli gözaltına alındı. 3 şüphelinin adliyeye sevk edildiğini öğrenen yaklaşık 60 kişilik grup, adliye önünde toplandı. Grup, polisin uyarısıyla dağıldı.

Geçen hafta çarşamba günü meydana gelen olayda Rahmi Kayacuk ve Halime Kayacuk, Yeni Mahalle Mehmet Ali Şahin Caddesi'ndeki evlerinde yerde kanlar içinde bulundu. Rahmi Kayacuk'un, aldığı sopa darbeleriyle yaşamını yitirdiği belirlenirken, yaralı olan eşi ise hastaneye kaldırıldı.

GAZİANTEP'DE YAKALANDILAR

Polis, cinayetten 1 gün önce Rahmi Kayacuk'un köyde büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarının bulunduğu mandırasında çoban olarak işe başlayan ve olayın ardından ortadan kaybolan 3 Suriyelinin peşine düştü. Otobüsle Ankara, oradan da Gaziantep'e gittikleri belirlenen 19 yaşındaki Abdulcabbar Abbud, Derviş Dakka ve Muhammed Zehra, Küçük Sanayi Sitesi'ndeki bir depoda yakalandı.

1800 LİRA İÇİN ÖLDÜMÜŞLER

Üzerlerinde Rahmi Kayacuk'a ait cep telefonu çıkan 3 Suriyeli, Karabük'e getirildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan şüphelilerden Abdulcabbar Abbud'un, daha önce de Rahmi Kayacuk'un yanında çobanlık yaptığı ve Kurban Bayramı öncesi ayrıldığı öğrenildi. Abbud ifadesinde, o zamandan kalan 1800 liralık alacağını Rahmi Kayacuk'tan isteyince tartışma çıktığını ve kavga ettiklerini söyledi.

60 KİŞİ ADLİYE ÖNÜNDE TOPLANDI

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Suriyeliler, daha sonra Eskipazar İlçesi'nde geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Suriyelilerin adliyeye çıkarıldığını öğrenen yaklaşık 60 kişilik grup, öğle saatlerinde adliye önünde toplandı. Açıklama yapan Rahmi Kayacuk'un akrabası Şevki Mermer, şöyle dedi:
"Hayvan gütmek için köye gelen Suriyeliler dayımı katletmiş, yengemi de yaralamışlar. Biz bu Suriyelileri ilçemizde istemiyoruz. Hayvancılık yapanların yanlarında çalıştırdıkları Suriyelileri göndermelerini istiyoruz. Eskipazar'da bundan sonra Suriyeli görmek istemiyoruz. Eğer bunlar yanlış insan olmasalar kendi ülkelerine gidip savaşırlar. Bizim atalarımız Çanakkale'de binlerce şehit vermiştir ama ülkemizi terk edip gitmemişlerdir. Bunlar kendi ülkelerinden kaçıp ülkemize geldiler ve burada da bizleri katlediyorlar. Bu katilleri kısa sürede bulan emniyetimizden Allah razı olsun."

POLİSİN UYARISIYLA DAĞILDILAR

Eskipazar Emniyet Amiri Nurettin Uğurlu, açıklamanın ardından grubun dağılmasını istedi. Dağılmak istemeyen kalabalık ile polis arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Polisin yeniden uyarması üzerine grup dağıldı. 3 Suriyeli'nin adliyedeki sorguları ise sürüyor.