Suriyelilerden Türk lirasına destek kampanyası

Suriyelilerden Türk lirasına destek kampanyası

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli iş adamı ve gazeteciler, yaklaşık 1 milyon doları Türk lirasına çevirdi.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gaziantep'e sığınan Suriyeli iş adamı ve gazeteciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk lirasının değer kazanması için yaptığı döviz bozdurma çağrısına destek için yaklaşık 1 milyon doları, Türk lirasına çevirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen basın toplantında yaptığı konuşmada, doların yükselmesinin, FETÖ'nün darbe girişiminde başarılı olamamasının ardından ekonomik alanda yeni bir operasyon olduğunu belirtti.

Türkiye'nin önceki oyunlarda olduğu gibi ekonomi alanındaki oyunu da bozacağını dile getiren Şahin, "15 Temmuz'da, ipi bir yerlerin ellerinde olan kuklalar hayal kırıklığına uğradı. Cumhurbaşkanı'mızın kuvvetli liderliğinde ve bu milletin ferasetinde nasıl oyunların bozulduğuna, nasıl hesapların bozulduğuna şahit olduk. Darbenin peşinde olanlar da büyük bir hayal kırıklığına uğradı." dedi.

"Türk parasına çevirmiş olmaları da bizi memnun etti"

Şahin, Suriyelilerin, döviz bozdurma kampanyasına destek verdiklerini belirterek, şunları anlattı:

"Suriyeli kardeşlerimiz, Cumhurbaşkanı'mızın çağrısı üzerine tüm yürekleriyle yanımızda olduklarını gösterdi. Yaklaşık eski parayla 3 trilyon (lira) tutarında doları bozdurarak, Türk parasına çevirmiş olmaları da bizi memnun etti. Paranın miktarından daha önemlisi duruşu, niyeti ve kardeşliği bize gösteriyor. Bunu düşünen ve kampanyaya katkı veren herkesten Allah razı olsun."

"Yurt dışından gelen dolar ya da diğer dövizi bu kampanya kapsamında TL'ye çeviriyoruz"

Suriyeli İşadamları Derneği (SİAD) Başkanı Khaled Babli ise 3 günde yaklaşık 1 milyon doları TL'ye çevirdiklerini belirtti.

Kampanyayı desteklemeye devam edeceklerini aktaran Babli, "Dernek üyelerimizin üretiminin yaklaşık yüzde 90'ı yurt dışına ihraç olduğu için bedeli dolar olarak geliyor. Bu yurt dışından gelen dolar ya da diğer dövizi bu kampanya kapsamında TL'ye çeviriyoruz. Türkiye'nin bugüne kadar Suriye'ye verdiği destek nedeniyle, Türk kardeşlerimizin yanında durabilmek amacıyla bu kampanyaya destek vermek istedik. 3 gün içerisinde yaklaşık 1 milyon doları TL'ye çevirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla başlayan kampanyaya katıldık." 

KİYÜ, dövizini bozduran herkese kantin ve fitnes salonunda ücretsiz hizmet verecek

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk lirasının değer kazanması için yaptığı döviz bozdurma çağrısına destek için dövizini bozduranlara kantin ve fitnes salonunda ücretsiz hizmet verileceğini bildirdi.

Güvenç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk lirasının değer kazanması için yaptığı döviz bozdurma çağrısına üniversite yönetimi olarak katkı vermek istediklerini söyledi.

Kuyumcular odası ve okul yönetimiyle yaptıkları görüşmeler neticesinde, dövizini bozdurup makbuzunu getiren öğrenci ve akademisyenler için çeşitli kampanyalar düzenlediklerini belirten Güvenç, "Düzenlemiş olduğumuz bu kampanyada sloganımız 'Ülkemi seviyorum TL'yi tercih ediyorum.' Bu anlamda üniversite olarak birkaç başlık altında teşvikler oluşturduk. Bu kapsamda öğrencilerimizden 50 ve üzeri döviz bozduran ile çalışanlarımızdan 500 ve üzeri döviz bozdurana yemek, 10 ve üstü döviz bozdurup belgeleyen arkadaşlarımıza da bir gün boyunca sıcak içecek ikramı yapacağız. Aynı zamanda KİYÜ mensupları ve Kilis halkından 5 bin ve üstü döviz bozdurduğunu belgeleyen vatandaşlarımıza ise üniversitemizin fitnes salonu bir ay boyunca bedava hizmet verecek. Tüm bunların yanında da KİYÜ evrak çantası hediye edilecek."

AA