Suriyelileri protestoya yasak

Suriyelileri protestoya yasak

Kilis Valiliği, Suriyelileri protesto etmek için miting düzenlemeyi yasakladı.

Kilis'te sosyal medya hesaplarından örgütlenerek Suriyelere yönelik protesto çağrıları yapıldığının belirlenmesi üzerine Valilik tarafından kanunsuz miting, toplantı ve basın açıklamalarına yasak getirildi.

Kilis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, iç karışıklığın ardından Kilis'e sığınan Suriyelilerin zor şartlarda yaşamlarını sürdürdüğüne değinilerek, son günlerde sosyal medya kanallarında birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ruhuna zarar verecek şekilde Suriyeliler aleyhine kamuoyu oluşturulmaya çalışıldığının görüldüğü vurgulandı.

Son günlerde meydana gelen Suriyelilerin karıştığı bazı münferit basit asayiş olaylarının, sebebine bakılmaksızın tarafların kimliğine göre hareket edilerek büyütülmeye çalışıldığının görüldüğüne değinilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İl sınırları içinde huzur ye güvenliği, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi valinin ödev ve görevlerindendir. Bunları sağlamak için vali gereken karar ve tedbirleri alır hükmü bulunmaktadır. Bu nedenle ilimizde mevcut hoşgörü, barış ve huzur ortamını bozmaya yönelik tahrik ve kışkırtma amaçlı, yapılacak her türlü kanunsuz toplantı, miting ve basın açıklamalarına kesinlikle izin verilmeyecektir. İlk günden bu yana, savaştan kaçarak ülkemize sığınan bu insanlara kucak açıp onların yanında olan hoşgörü ve sahabeler şehri Kilis'imizin misafirperver halkının, ilimizin huzurunu bozmaya yönelik asılsız söylemlere ve haberlere itibar etmeyeceklerine, sağduyulu davranarak bu tür eylemler içinde olmayacaklarına yürekten inanıyoruz."