Sürücüler dikkat ! O uygulama 1 Aralık'ta başlıyor

Sürücüler dikkat ! O uygulama 1 Aralık'ta başlıyor

Kış lastiği uygulaması 1 Aralık'tan itibaren başlıyor.

Kış lastiği uygulamasının başlayacağı 1 Aralık öncesi Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, sürücüleri uyardı. Otogar yakınlarında uygulama yapan ekipler, sürücüleri kış lastiğini takmaları ve araçlarının kış bakımını yaptırmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Yenişehir Mahallesi Otogar kavşağı yakınlarında trafik ekipleri araçları durdurarak, sürücüleri bilgilendirdi. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Sefer Yerebakan, burada yaptığı açıklamada, Kış şartlarının ağır geçtiği Sivas'ta bütün sürücülerin şehirlerarası, şehir içi ve tüm ara yollar dahil olmak üzere 1 Aralık 2015 ve 1 Nisan 2016 tarihleri arasında kış lastiği kullanılmasının zorunlu olduğunu söyledi.

Kış lastiklerinin 7 derecenin altındaki hava şartlarında yol tutuşlarını artırdığını kaydeden Sefer Yerebakan, bu nedenle kış lastiği sadece karlı ve buzlu havalar için değil, hava sıcaklığının 7 derecenin altına düştüğü zamanlarda da kullanılmasının zorunlu olduğuna dikkat çekti.

Sürücülere de uyarılarda bulunan Şube Müdürü Yerebakan, Araçlarda kış lastiğinin yanı sıra çekme halatı, takoz, zincir, reflektör, yangın tüpü ve ilk yardım çantası bulundurmalarını isteyerek şöyle devam etti: "Aracın radyatörüne hava şartlarına uygun derece antifiriz ve uygun cam silecek suyunun koyulması, Yakıt filtresi ve karbüratörün kontrolünün yapılması, Sileceklerin kontrol edilmesi, donan cama kesinlikle sıcak su dökülmemesi, soğuk havalarda el frenini çekilmemesi, hız kurallarına uyulması, yorgun ve uykusuz araç kullanılmaması, uzun yola gidiliyorsa belirli aralıklarla kısa molalar verilmeli takip mesafesine uyulması gerekir çünkü kazaların en büyük sebeplerinden biridir. Yolların ıslak, buzlu ve kaygan olacağı göz önünde bulundurularak takip mesafesinin normal hava ve yol koşullarına göre biraz daha fazla açarak seyredilmesi."