Süt Üretenin Hibe Desteği Tkdk’dan

Süt Üretenin Hibe Desteği Tkdk’dan

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, süt üreten tarımsal işletmelere geri ödemesiz hibe desteği sağladıklarını bildirdi.

- Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, süt üreten tarımsal işletmelere geri ödemesiz hibe desteği sağladıklarını bildirdi.

TKDK Aydın İl Koordnatörü Çiftçi, yaptığı açıklamada; tarımsal işletmelerin yeniden yapılandırılması ve Avrupa Birliği standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımların destekleneceğini, makine-ekipman alımı, yapım işleri, hizmet alımı ve görünürlük harcamalarının, destek tutarının belirlenmesine esas olacak uygun harcamalar olduğunu söyledi. Proje kapsamında ahır yapımı ve ilgili makine-ekipman alımının yanı sıra, işletme için gerekli olan yem deposu ve idari bina gibi yapıların yapımının da destekleneceğini kaydeden Çiftçi, destek kapsamında hali hazırda süt üretimi, inek sütü veya koyun ile keçi sütü konusunda faaliyetler gösteren, üretim ve faaliyeti ile ilgili kayıt ve sertifikaları tam olan ve bu işletmelerini modernize etmek, genişletmek veya faaliyetlerini devam ettirecek yatırımlar yapmak isteyen işletmeler ile, sıfırdan başlayarak yeni bir tesis kurmak isteyen müteşebbislere de yatırım desteği sağlanacağını ifade etti. Bu destekler ile bölgede kaliteli hayvancılığın yanı sıra süt ve süt ürünlerinin işlendiği işletmelerin sayısını artacağına dikkat çeken Çiftçi, "Bu işletmelerle ilimizde kırsalın daha hızlı bir şekilde kalkınacağını ve istihdamın artacağını hep birlikte göreceğiz” dedi.

Uygun harcama tutarı üst limitinin 1 milyon Avro olduğunu belirten İl Koordinatörü Çiftçi, “Hibe desteği yüzde 65’e varan oranlarda karşılıksız olarak TKDK tarafından destekleniyor. Ayrıca TKDK'nın desteklediği projelerde faydalanıcılar projeleri ile ilgili harcamalarında vergiden muaf olup KDV, ÖTV, gelir vergisi, kurumlar vergisi ve gümrük vergisi gibi vergileri de ödemiyorlar” dedi.

Hayvancılık hibe desteklerinin Aydın’da etkin bir şekilde kullanılmasını istediklerini belirten Çiftçi, bu çerçevede nitelikli ve kaliteli proje beklediklerini söyledi. Aydın’da hazırlanan projelerin hibe desteklerinden faydalanabilmeleri için kanuni çerçevede yatırımcılara ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayan Çiftçi, “Yatırımcıları proje konusunda daha detaylı bilgi ve belge almak için İl Koordinatörlüğüne bekliyoruz. Aydın’daki süt üreten tüm yatırımcılara İl Koordinatörlüğü olarak kapılarımız her zaman sonuna kadar açık. TKDK olarak çiftçinin ve yatırımcıların her zaman yanında olduk. Tarımsal ve kırsal yatırımlarla ilgili her konuda herkese yardımcı olmaya hazırız. Hibe destek fonlarından İlimizi maksimum düzeyde yararlandırmak için tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarımız devam ediyor. Tüm yatırımcıları kuruma proje sunmaya ve geri ödemesiz hibe desteklerinden yararlanmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.