Suudi Arabistan Suriye'ye kara harekatına mı hazırlanıyor ?

Suudi Arabistan Suriye'ye kara harekatına mı hazırlanıyor ?
Güncelleme:

Suudi Arabistan, IŞİD'e karşı mücadelede Suriye'ye asker göndermeye hazır olduklarını açıkladı.

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Müsteşarı Tuğgeneral Ahmed Asiri, uluslararası koalisyonla beraber IŞİD’e yönelik yapılacak muhtemel kara operasyonuna katılmaya hazır olduklarını duyurdu.

Tuğgeneral Ahmed Asiri, El Arabiya televizyonuna yaptığı açıklamada, IŞİD’e karşı hava operasyonlarını yürüten uluslararası koalisyonun Suriye’de IŞİD’e karşı muhtemel kara operasyonuna Suudi Arabistan’ın katılmaya hazır olduğunu açıkladı.

“HAVA HAREKATI YETERLİ DEĞİL”

Asiri, “Eğer koalisyon yönetimi de aynı fikirdeyse, Suudi Arabistan mücadeleye katkı koymak istiyor, çünkü hava operasyonlarının ideal çözüm olmadığına inanıyoruz. Hava ve kara operasyonları birlikte yürülmeli” dedi.

Suudi Arabistan 2014′den beri Suriye’de IŞİD’e karşı yürütülen hava operasyonları koalisyonunda yer alıyor. Ayrıca Suudi Arabistan’ın Suriye’deki Esad rejimine karşı muhaliflere destek verdiği biliniyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Suudi Arabistan ziyaretine Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da katılmış ve muhataplarıyla görüşmeler gerçekleştirmişti.

HULUSİ AKAR DA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Suriye’ye kara harekatına hazırlanan Suudi Arabistan’a yapılan son Türkiye heyeti ziyaretine Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da katılmış ve özel görüşmeler gerçekleştirmişti.

ANKARA'DAN AÇIKLAMA GELDİ: "KOALİSYONLA BİRLİKTE HAREKET EDERİZ"

Konuyla ilgili Reuters'in sorularını yanıtlayan üst düzey bir hükümet yetkilisi, "Türkiye'nin Suriye'ye askeri operasyon ya da kara operasyonu yapmak gibi bir düşüncesi ya da hazırlığı yok. Türkiye koalisyonun parçası ve müttefikleriyle birlikte çalışıyor; Türkiye tek başına hareket etmeyecek" dedi.

Son dönemde Rusya'nın Türkiye'ye karşı bir propaganda başlattığını belirten yetkili, "Rusya, ilişkilerin normalleşmesine katkı sağlamaya çalışması gerekirken daha çok propagandaya yöneldi.Türkiye Suriye'deki sorunun masada çözümü için her katkıyı veriyor ve pozitif tutumunu koruyor" ifadelerini kullandı.