Suudi Arabistan'ın uçakları geldi; peki Türkiye savaşa girecek mi ?

Suudi Arabistan'ın uçakları geldi; peki Türkiye savaşa girecek mi ?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamasının üzerinden 24 saat geçmeden Suudi Arabistan'a ait savaş uçakları İncirlik Üssü'ne geldi. Peki Türkiye savaşa girecek mi ?

20 adet olduğu iddia edilen uçakların öncelikle keşif uçuşu yapacakları öğrenildi. Gelen uçaklarla birlikte Adana İncirlik Hava Üssü'nde ABD, Türkiye, Alman, Katar ve Suudi Arabistan uçakları bulunuyor.

Habertürk'ten Beycan Üçkardeş'in haberine göre her ülke askerlerinin hava üssünün bir noktasında kamp yaptıkları belirtildi. Adana İncirlik Hava Üssü'ne bir süre önce Katar ve Alman Savaş uçakları da gelmişti. Yetkililer konu ile ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken ülkelerin uçak sayısı ise saklanıyor.

İncirlik Üssü'ne gelen Suudi Arabistan savaş uçaklarının keşif amacıyla geldiği öğrenildi.

TÜRKİYE KARA OPERASYONUNA KATILACAK MI ?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudiler ile birlikte Suriye'ye kara operasyonu yapılacağı iddialarıyla ilgili "Kara operasyonu konusunda alınmış bir karar yok" dedi.

Suudi Arabistan'ın uçakları geldi; peki Türkiye savaşa girecek mi ? - Resim : 1

ÇAVUŞOĞLU NE DEMİŞTİ ?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün gerçekleşen Münih Konferansı’nın dönüş uçağında Habertürk gazetesinden Bahar Bakır'a yaptığı açıklamada, "DAEŞ ile mücadele kapsamında Suudi Arabistan uçaklarının İncirlik’e konuşlanacağını" söylemişti.

Bakan Çavuşoğlu ayrıca siyasi liderlere de “DAEŞ’le mücadelede kapsamlı bir strateji olursa, Türkiye ve Suudi Arabistan; hepimiz kara operasyonuna girebiliriz dedik” değerlendirmesinde bulunduğunu da ifade etmişti.

Suudi Arabistan'ın uçakları geldi; peki Türkiye savaşa girecek mi ? - Resim : 2

KAÇ UÇAK GELECEK ?

Askeri kaynaklar İncirlik'e gelecek Suudi Arabistan'a ait uçak sayısının 8-10 arası olduğunu söyledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Suudi Arabistan'ın IŞİD'le mücadele için İncirlik'e uçak göndereceğini açıklamış, “Geldiler, keşif çalışması yaptılar. Kaç uçak gelecek, sayısı belli değil. Asker de gönderecekler" demişti.