SYRİZA CHP'ye ilham kaynağı oldu

SYRİZA CHP'ye ilham kaynağı oldu

Yunanistan'daki SYRİZA’nın zaferi, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu da memnun edince CHP gençliği de harekete geçti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yunanistan’da soldaki SYRİZA Partisi’nin seçimden zaferini memnuniyetle karşıladı.

Kılıdaroğlu, İstanbul’da azınlıkların dini temsilcileriyle görüştükten sonra gazetecilerin soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Yunanistan’daki seçim sonucunun sorulması üzerine, “Bizce son derece güzel. Aynı dünya görüşünü paylaşan bir siyasal partinin Yunanistan’da seçimi kazanması elbette güzel” yanıtını verdi.

CHP GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI İNANÇ: SYRİZA’YI ÖRNEK ALACAĞIZ

Bu arada CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç, Yunanistan seçim sonuçlarından memnuniyet duyduğunu belirterek, “Bugün itibariyle Yunanistan’da yürekli bir programla seçimi kazanan SYRİZA’yı ve onun genç lideri Aleksis Tsipras’ı selamlıyoruz” dedi. SYRİZA’nın, Türkiye’deki Haziran isyanının da felsefesini taşıyan bir siyasi oluşum olduğunu savunan İrfan İnanç şu değerlendirmeyi yaptı:

“33 yaşında mücadele ettiği harekete lider olan Aleksis Tsipras, halkın dilini kullanarak hareketi toplumsallaştırmıştır. Bilindiği gibi SYRİZA’nın yaş ortalaması 35’in dahi altındadır. Gençlik örgütümüz de, bu umuda dönük halkın esas gündemleriyle hareket eden siyasal örgütlenmeyi partimize kanalize etmek için mücadele edecektir. Hatta ülkemizde de bir SYRİZA modeli kurulmasının tohumlarını atmaya çalışacaktır. Şimdi bize düşen SYRİZA’nın cesaretinden bir pay çıkarmak. Eylül ayında açıklanan Selanik Manifestosunu defalarca kez okuyup, egemenlerin nasıl alt edilebileceğini göstermek. Belki de bunun ötesinde ihtiyaç doğrultusunda Türkiye’de de gerçek bir ‘sol ittifak’ kurabilmek. Önümüzdeki dönemde gerek Türkiye’de gerek Yunanistan’da bir SYRİZA temsilcileriyle bir araya gelerek program ve kampanya hazırlıklarıyla ilgili konuşacağız.”