SYRİZA milletvekilleri, Türklere 72 saatlik vize kolaylığı istedi

SYRİZA milletvekilleri, Türklere 72 saatlik vize kolaylığı istedi

Yunanistan'da iktidarın büyük ortağı Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA) Partisi'nden 18 milletvekili, Türk turistlere Meriç (Evros) ve Doğu Ege adalarına 72 saatlik kısa süreli vize uygulamasına geçilmesini istedi. Yunanistan'da iktidarın büyük...

Yunanistan'da iktidarın büyük ortağı Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA) Partisi'nden 18 milletvekili, Türk turistlere Meriç (Evros) ve Doğu Ege adalarına 72 saatlik kısa süreli vize uygulamasına geçilmesini istedi.

Yunanistan'da iktidarın büyük ortağı SYRİZA'dan aralarında İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Gümülcine Milletvekili Ayhan Karayusuf ve Meriç Milletvekilleri Anastasia Gara, Yorgos Kaysas ve Dimitris Rizos'un da bulunduğu 18 milletvekili, Yunan parlamentosuna Dışişleri, Maliye, Altyapı, Denizcilik ve Turizm, İçişleri ve İdari Reformlar bakanlıklarının cevaplandırması isteğiyle bir soru önergesi sundu.

Turizmin ülke kalkınmasında en önemli ve dinamik sektörlerden biri olduğu vurgulanan önergede, özellikle Türkiye ile kara sınır bölgesi Meriç'i (Evros) Türk turistlerin 72 saat süre ile ziyaret etmesinin yerel ekonomiyi canlandıracağı ve istihdama katkı yapacağının altı çizildi.

Kısa süreli turistik ziyaretler için vize işlemi ve ücretlerinin iyileştirilmesinin Meriç ve Doğu Ege adalarındaki Yunan vatandaşların faydasına olacağı vurgulanan önergede, bu talebin yerel Yunan yöneticiler tarafından uzun yıllardan bu yana talep edildiği hatırlatıldı.

İlgili bakanlıklardan Meriç ve Doğu Ege adalarına yönelik 72 saatlik vize uygulamasına geçilmesi istenen önergede, AB nezdinde ve Schengen vizesi çerçevesinde kısa süreli girişler konusunda ne gibi girişimler planlandığı da soruldu. CİHAN