Tacizci liseli kıza beraat

Tacizci liseli kıza beraat

Liseli genç kız, evli öğretmenine olan aşkını mesajla iletince hakim karşısına çıktı.

Vatan'dan Bülent Aydoğdu'nun haberine göre lise son sınıfta okuyan 18 yaşındaki İ.T'nin 32 yaşındaki öğretmenine aşık olmasıyla başlayan olay mahkemeyle sonuçlandı. Aşkını her fırsatta dile getiren öğrenci, öğretmenin cep telefonuna mesaj atarak birlikte olmak istediğini söyledi.
 
Hamile eşini arayıp rahatsız edince
 
Okulda bu öğrenciden köşe bucak kaçmaya başlayan öğretmen, genç kızın, hamile olan eşi M. Y'yi arayıp rahatsız etmesi üzerine savcılığa şikayette bulundu. Anadolu Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede İ.T'nin öğretmenine cinsel tacizde bulunmak, öğretmeni ve eşinin huzur ve sükununu bozmak suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapsi istendi.
 
Hata yaptım üzgünüm
 
Anadolu Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki davada ifade veren öğretmen U.Y., öğrencisinin hislerine hiçbir zaman karşılık vermediğini ve ciddiye almadığını belirterek, "Konuyu tüm okul biliyordu. Hatta arkadaşlarım, öğrencim öğretmenler odasına gelmek istediği zaman beni 'Kaç İ. geliyor' diye uyarıyordu" dedi. Genç kız ise "Liseden mezun oldum. Haziran ayından beri ne kendisini gördüm ne de rahatsız ettim. Ama okuldayken hayranlığım saplantı noktasına gelmişti. Bu nedenle psikoloğa gittim. İlaç kullandım. Şimdi herhangi bir şey hissetmiyorum. Yaptığım hatalardan dolayı çok üzgünüm" dedi.
 
'Daha çok gençsin'
 
Genç kızın bu ifadesi karşısında, "Daha çok gençsin. Böyle duygular yaşaman normal ama bu şekilde olmaz. O senin öğretmenin. Senin kendi çevrenle böyle duyguları yaşaman gerekir. Üstelik kimseye rahatsızlık vermemen lazım" dedi.
 
mahkeme hakimi genç kızın samimi itirafları, yaşının küçük ve yaşadıklarının ergenlik dönemine denk gelmesi, platonik olarak aşık olduğu öğretmenini suç işlemek amacıyla rahatsız etmediğine kanaat getirerek beraat kararı verdi.