Tahir Elçi cinayetinde çok önemli gelişme !

Tahir Elçi cinayetinde çok önemli gelişme !

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili elde edilen deliller arasında mermi çekirdeğinin de bulunduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili soruşturmada elde edilen deliller arasında deforme olmuş mermi çekirdeğinin de bulunduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cumartesi günü düzenlediği basın toplantısının ardından çıkan çatışmada vurularak öldürülen DiyarbakırBarosu Başkanı Tahir Elçi'nin evine taziye ziyaretine gitti, eşi Türkan Elçi ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.

"ELİMİZDE DEFORME OLMUŞ MERMİ ÇEKİRDEĞİ VAR"

Bozdağ görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Olay yerinde 83 delilin ele geçirildiğini ve bölgedeki tüm kamera kayıtlarının incelendiğini söyleyen Bozdağ, "Deliller arasında deforme olmuş mermi çekirdeği ve teröristlerden düşen bir silah var." dedi.

"DEMİRTAŞ BİLGİ VE BELGE İLE KONUŞMALI"

Selahattin Demirtaş'ın Sur'da yaşananlarla ilgili iddialarını değerlendiren Bozdağ; "Demirtaş bilgi ve belge ile konuşmalı. Hangi açıklamasına inanacağız. Demirtaş bir genel başkandır bilgi ve belge ile konuşursa daha iyi olur. Ona bunu tavsiye ederim" dedi.

TÜRKAN ELÇİ İLE NE KONUŞTU?

Gazetecilerin Türkan Elçi ile ne konuştuklarını sorması üzerine Bozdağ; "Sayın Türkan Elçi hanımefendinin bana söyledikleri bana emanettir. Aile mahremiyeti içinde konuşulmuş konulardır" ifadelerini kullandı.