Tahir Elçi'nin cenaze töreninde PKK propagandası

Tahir Elçi'nin cenaze töreninde PKK propagandası

Dün öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için tören düzenlendi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, dünsabah çatışmalarda hasar gören tarihi Dört Ayaklı Minare önünde yaptığı basın açıklamasının ardından uğradığı silahlı saldırıda ensesinden tek kurşunla vuralarak öldürüldü.

MESLEKTAŞLARININ OMUZLARINDA TAŞINDI

Elçi'nin cenazesi bu sabah Selahattin Eyyubi Hastanesi'nden alındı. Elçi'nin cenazesi bir süre meslektaşı olan avukatların omuzlarında taşındı. Daha sonra Elçi'nin tabutu, cenaze aracına konuldu. Cenaze arabasına konulan Elçi'nin naaşı, kalabalık eşliğinde Koşuyolu Parkı'na götürüldü.

c_6514.jpg

DAKİKA DAKİKA ELÇİ'NİN CENAZE TÖRENİ

11.30: Tahir Elçi'nin Koşuyolu Parkı'ndaki cenaze töreni sona erdi. Elçi, Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

11.25: HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Elçi'nin cenaze töreninde konuşma yaptı. Demirtaş, Tahir Elçi'yle ilgili "Yatağında ölmeyeceğini biliyordu. Her birimiz böyle çıkmadık mı yola. Binlerce on binlerce faili belli karşılayacak Tahir Başkanımızı. Tahir Elçi'yi öldüren devlet değil, devletsizliktir. Tahir başkanın emanetinin yükü ağırdır ama halkımız bu sorumluluğu unutmayacaktır. Böyle olmamalıydı. Tabutun önünde konuşmamalıydık. Ama bu günler de geçecek Tahir başkan. Gözün arkada kalmasın, mücadelen sürecek." dedi.

11.20: Cenaze töreninde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı da konuştu. Anlı yaptığı açıklamada "Cizre Botan'a bize böyle onurlu bir evlat yetiştirdiği için teşekkür ederiz." dedi.

TAHİR ELÇİ'NİN CENAZE TÖRENİNDEN KARELER - FOTO GALERİ

11.15: Tahir Elçi'nin kardeşi Ahmet Elçi de Kürtçe yaptığı konuşmada ağır ifadeler kullanarak "Tahir Elçi Kürdistan halkının kardeşidir. Hrant Dink'in, Vedat Aydın'ın, Musa Anter'in öğrencisidir. Kardeşim ne ilk ne de son şehittir. Benim kardeşim hedef gösterildi. Ama onun davasını devam ettireceğiz." dedi.

11.10: Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi cenaze töreninde konuştu. İşte o konuşma:

"Kaldı mı senin gibi güvercin? Şimdi Tahir Elçi'yi orada binlerce faili meçhul karşılayacak, onu bağrına basacak. O da diyecek ki, yurt dışına çıkış yasağım bitti. Artık özgürüm. Kıtaları denizleri fersah fersah gezebilirim."

11.00: Elçi için İnsan Hakları Anıtı önünde tören düzenleniyor.

10.57: Tahir Elçi'nin cenazesi binlerce kişinin sloganları eşliğinde Koşuyolu Parkı'na getirildi.

10.00: HDP'li vekillerin de aralarında bulunduğu kortej Koşuyolu Parkı'na doğru yürüyüşe geçti.

09.50: Tahir Elçi'nin cenazesinin alınması sırasında Elçi'nin kızı feryat etti: Baba ne olur gitme...

09.45: Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin cenazesi, Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi morgundan aralarında 80 ilin baro başkanlarının da bulunduğu binlerce kişi tarafından alındı.

pkk_4791.jpg

TABUTUN ÜZERİNDE BARO AMBLEMİ VAR

Tahir Elçi'nin tabutunun üzerine Diyarbakır Barosu'nun ambleminin olduğu bir örtü serildiği görüldü. Cenaze için gelen kalabalık her geçen dakika artıyor.

YÜRÜYEREK CENAZEYE GELDİLER

Diğer taraftan şehir dışından otobüslerle Tahir Elçi'nin cenazesi için gelen vatandaşlar şehre alınmadı. Otobüsten inip barikatları geçen vatandaşlar ise şehre yürüyerek girdi.

"BABA NE OLUR GİTME"

Tahir Elçi'nin cenazesi hastaneden alınırken kızının "Baba ne olur gitme" feryatları ise yürek yaktı

"SENİ UNUTMAYACAĞIZ"

Avukatlar yürüyüşte üzerinde Türkçe ve Kürtçe olarak "Seni unutmayacağız" yazan ve Elçi'nin fotoğrafının bulunduğu pankart taşıyorlar.

"HOŞÇAKALIN DOSTLAR, İYİLİKLE KALIN"

Öte yandan Elçi'nin Twitter hesabına ölümünün ardından yakınları tarafından bir fotoğrafı konularak, "Hoşçakalın dostlar. İyilikle kalın" yazıldı.