Tahir Elçi'nin ölüm nedeni belli oldu

Tahir Elçi'nin ölüm nedeni belli oldu

Diyarbakır'da öldürülen Tahir Elçi'nin ön otopsi raporu açıklandı.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin ön otopsi raporu tamamlandı. Raporda, "Enseden sıkılan kurşun Elçi'nin sol gözünün üstünden çıktı." denildi.

AMCASININ OĞLU: DEVLET TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yetiren Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için memleketi Cizre'de yas tutuluyor. Nur Mahallesi'nde bulunan abisinin evinde toplanan akrabaları, üzüntülerini ağıtlar yakarak gösterdi. Tahir Elçi'nin sürekli tehdit aldığını söyleyen amcasının oğlu Eyüp Elçi, "Tahir Elçi cesur bir insandı, hukukçuydu, hep doğruları söylerdi. Bilinçli ve devlet tarafından öldürüldü. Ne zaman okumuş bilgin bir insan çıksa ortaya, devlet bunu ortadan kaldırıyor." dedi.

"SÖZÜN DURDUĞU YERDEYİZ"

Konu ile ilgili konuşan Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi de devletin bu olayı en ince şekilde soruşturması gerektiğini belirtti. Elçi, "Sözün durduğu yerdeyiz. Bir hukukçunun, bir insan hakların savunucusunun fikrini beyan etmesinin karşılığı ölüm olmaması gerekiyor. Hepimizin başı sağ olsun. Biz çevre baroları olarak olayın takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.