Taksi şoföründen takdirlik hareket

Taksi şoföründen takdirlik hareket

Ankara'da bir takside unutulan 120 bin lirayı taksi şoförü sahibine teslim etti.

Ankara'da taksi şoförü Mustafa Türk, aracında unutulan 120 bin lirayı sahibine teslim etti. Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Zafer Şener, Türk'e teşekkür ederek, dürüst davranışından dolayı plaket verdi.

Taksi şoförü Mustafa Türk, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası'nda yaptığı açıklamada, 24 Aralık Çarşamba günü genç kadının Şehitlik semtinde, dayısının ise Abidinpaşa'da aracından indiğini belirtti.

Dönüşte aracının arka koltuğundaki sırt çantasını fark ettiğini anlatan Türk, içini açıp parayı görünce çantayı, çalıştığı Mamak Köprü Taksi Durağı Başkanı Sani Çaylak'a teslim ettiğini ifade etti.

Parayı teslim edene kadar huzursuzluktan uyuyamadığını dile getiren Türk, çantayı sahiplerine ulaştırdığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Çaylak da çanta kendisine teslim edildikten sonra sabaha kadar süren bekleyişin ardından, paranın sahipleri durağa gelmeyince Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Zafer Şener ile iletişime geçtiğini ve parayı ona teslim ettiğini anlattı.

Daha sonra bulunan paranın miktarını öğrenmek için bir banka şubesine gidildiğini, burada yapılan sayımda çantadaki paranın 120 bin lira olduğunun belirlendiğini ve tutanak tutulduğunu aktaran Çaylak, kaybettikleri parayı oda aracılığıyla alan kadın ve dayısının, dürüst davranışından dolayı taksi şoförü Türk'e teşekkürlerini ilettiklerini kaydetti.

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Zafer Şener de şoför Türk'e teşekkür etti ve dürüst davranışından dolayı plaket takdim etti.