Taksim'de 5 katlı 2 bina çöktü !

Taksim'de 5 katlı 2 bina çöktü !

İstiklal Caddesi yakınlarında 5 katlı iki bina çöktü.

Beyoğlu İstiklal Caddesi yanında bulunan Kurabiye Sokak'ta beş katlı iki bina çöktü. Bina yakınlarındaki otoparkın çalışanları olası faciayı önledi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, çöken binanın olduğu yere gelerek bir açıklama yaptı. Şahin, "İlk aldığımız bilgilere göre içeride herhangi bir kimse yok" dedi

Vali Şahin şu açıklamaları yaptı;

"Bugün öğleden sonra iki bina çökmüş durumda. İçerde hiç kimse yok. Komşu ve işletme sahipleri uyarmış herkes çıkmış. Ama yine de enkaz altına bakılacak. Ümidimiz enkaz altında kimse olmaması.Tarlabaşı'ndaki kentsel dönüşümün ne kadar gerekli olduğunu bu yapılardan görüyoruz.  Araştırıyoruz, daha detaylı bilgi vereceğiz. Yıkılan bir blok otel diğer bloğun da  iki katı lokanta ve üst katları da depo olarak kullanılıyormuş.  Otelin 2 müşterisi varmış biri dışarıdaymış zaten. Diğeri de ikaz edilmiş hemen tahliyesi sağlanmış. Aldığımız bilgi kimsenin olmadığı şeklindedir."

56bdd2e667b0a9291c97db46.jpg

DEMİRCAN DA OLAY YERİNDEYDİ
Binanın çökmesiyle ilgili olarak olay yerinde bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da "Binanın arkasında bulunan otoparkçılar sarsıntıyı hissetmişler ve herkesi uyarmışlar, binanın çevresi boşaltılmak suretiyle faciaönlenmiş. Ölü veya yaralı yok. Bina kullanılıyordu." ifadelerini kullandı.

56bdd35067b0a9291c97db5f.jpg

ÇATIRDAMAYA BAŞLADI 15 DAKİKADA ÇÖKTÜ
Tarlabaşı Bulvarı yakınındaki Kurabiye Sokak’ta bulunan 14 numaralı 5 katlı bina sağnak yağış başladığında görgü tanıklarının ifadesine göre ses ’çatırdamaya’ başladı. Binanın zemin katındaki Köfteci Hüseyin’de ve yan binanın giriş katındaki Kallavi Restoran’da oturanlar hemen dışarı çıktı. İçerden çıkanlar sesin nereden geldiği anlamaya çalışılırken yaklaşık 15 dakika içinde saat 14.30 sıralarında bina arka tarafında bulunan otoparka doğru çöktü. 16 numarada bulunan bitişik bina ise hasar aldı.

56bdd66067b0a9291c97dbc2.jpg

TADİLAT VARDI
Bir süredir tadilatın devam ettiği binanın 1. katında da pansiyon bulunduğu öğrenildi.

Olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve belediye ekipleri sevk edildi. Polis şerit çekerek çevrede güvenlik önlemi aldı. İtfaiye ve belediye ekiplerinin çalışması devam ediyor. Sağlık ekipleri her ihtimale karşı hazır bekletiliyor.

Binaların boş olması olası bir faciayı önledi. İstanbulluların uğrak mekanları arasında yer alan Köfteci Hüseyin ve Kallavi Meyhane'nin bulunduğu her iki bina da İstanbulluların uğrak yerleriydi.

istiklal-caddesi-yakininda-5-katli-bina-coktu-8152448_5181_m.jpg

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

Taksim'de iki binanın çöktüğü Zambak Sokağı'nın hemen yakınında bulunan Kenan Usta Ocakbaşı isimli işyerinde çalışan bir kişi, yaşadıklarını anlattı.

Tanık, "Çöken iki bina bizim binanın hemen yanında. Bu iki bina bir süre önce boşaltılmıştı. Binalar boştu. Ancak bir süre önce boşaltılmıştı. Binaların altındaki dükkanlar ise faal durumdaydı.

Büyük bir gürültü ve sarsıntı oluştu. O sırada herkes dışa kaçtı. Allah'dan can kaybı yok" dedi.