Taksim'de Joe Biden protestosu

Taksim'de Joe Biden protestosu

Taksim Meydanı'nda toplanan TGB üyesi bir grup eylem yaptı.

Taksim Tünel Meydanı'nda toplanan TGB üyesi bir grup, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Türkiye'ye gelişini yaptıkları çuvallı eylemle protesto etti.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Türkiye'ye gelişini çuvallı eylemle protesto etti. Tünel Meydanı'nda bir araya gelen yaklaşık 300 kişi, “Çuvalı Geçirdik, Denize De Dökeriz" yazılı pankart açarak Galatasaray'a doğru yürüyüşe geçti. Ellerinde Türk bayrakları ve çuval olan grup üyeleri “Biden defol bu memleket bizim" şeklinde slogan attı.

1761058-001.jpg

Galatasaray Meydanı'nda grup adına konuşma yapan TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, “Bugün burada, ABD emperyalizminin temsilcilerine ve bütün dünyaya bazı mesajlar vermek için toplandık. Irak'ın nefesini, Afganistan'ın vicdanını, Suriye'nin yüreğini, Latin Amerika'nın haysiyetini, Filistin'in sesini ve Jön Türklerin haykırışını iletmeye geldik. Bu yürüyüşü emperyalizmi lanetlemek ülkemize ve bölgemize göz diken ABD'nin gericiliği ve bölücülüğü kışkırtan politikalarına karşı olduğumuz için yaptık" dedi.

Grup üyeleri yapılan açıklamanın ardından olaysız dağıldı.