Takvim öyle bir başlık attı ki...

Takvim öyle bir başlık attı ki...

Takvim gazetesinin Ören Bayan'ın eski sahiplerinin öldürülmesini 'Ölen bayan' başlığıyla duyurmasına sosyal medyadan tepki yağıyor.

Takvim gazetesi, Ortaköy’deki evlerinden bıçaklanarak öldürülen Ören Bayan'ın eski sahipleri Jak Karako (77) ile eşi Georgia Karako (69) haberini “Ölen bayan!” başlığı ile vermesi tepki çekti.

Gazetede yer alan haberde “Ören Bayan ipliklerinin eski sahibi Jak Karako (77) ile eşi Georgia Karako (69), Beşiktaş’taki evlerinde ölü bulundu. Çifti bıçaklayarak öldürdükleri iddia edilen Türkmenistan uyruklu bakıcı ve karısı, kayboldu” ifadelerine yer verildi.

takvim_3799.jpg

Birinci sayfadaki başlıkları atan gazetenin Haber Müdürü Mevlüt Yüksel, Ören Bayan’ın eski sahiplerine düzenlenen cinayet haberi için kullandığı ifadeyle eleştiri topladı. Yüksel, daha önce 18 gün işgal altında kalan Gezi Parkı'ndaki kızılağaçla dertleşmiş, bu haber manşetten verilmişti.

Takvim gazetesinin “Ölen bayan!” başlığı ile haberi vermesi sosyal medyada büyük tepki çekti. Twitter’da kullanıcıların yaptığı bazı paylaşımlar şöyle:

T.C. nemelazum ‏@nemelazumus 1m Cinayete kurban gitmiş bir insan için, herşeyi bırakın ölmüş bir insan için nasıl bir ruh hali veya VİCDAN (!) kalkıp "ÖLEN BAYAN" der, pes!

Melisa Saricicek ‏@tolstoyales 2m Ören bayan markasinin eski sahibinin öldürülmesine dalga geçer gibi ölen bayan basliginin konulmasi ... zavallisiniz

Yaşayan Ölü ‏@SametVirit 5m 2 ay maaş alamayınca cinayet işleyen insanların durumuna mı Ölen Bayan başlığıyla haberi duyuran gazeteye mi yanalım.

Harun Özüdoğru ‏@Halkcy 7m Ören Bayan'ın eski sahibnin öldürülmesi haberi Takvim Gazetesnde Ölen Bayan başlığı ile verliyor. Asıl ölen insanlık, sizde katillerisiniz!

F. Hakan CANBAZ ‏@radyocuadam 8m 'Ölen Bayan' nasıl bir manşettir? Bunlar hep flash tv lobisi

İlknur Kaya ‏@ilknurky_ 13m Hani biz insandık herseyden once? #ÖlenBayan başlığı nasıl bir duygunun sonucu?