Takvimdeki 15 Temmuz hatası için soruşturma

Takvimdeki 15 Temmuz hatası için soruşturma

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz tarihinin olmadığı takvimlerle ilgili soruşturma başlatıldı.

Antalya Müze Müdürlüğü'nün yanı sıra, birçok firma için hazırlanan ve darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz tarihinin olmadığı, yerine "14" kullanılan 2016 yılı masa takvimlerine ilişkin idari soruşturma başlatıldı ve suç duyurusunda bulunuldu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü için hazırlanan ve Perge Antik Kenti'nde 2014 yılında ortaya çıkarılan Carakalla Çeşmesi ve buradaki heykellerin tanıtıldığı masa takviminin Temmuz ayı sayfasında, darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz'un yerine "14" kullanılmıştı. Takvimdeki tek gün hatası olan bu olaya ilişkin Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar yazılı açıklama yaptı.

Takvimdeki 15 Temmuz hatası için soruşturma

Antalya Müze Müdürlüğü yetkilileri hakkında soruşturma başlatıldığını açıklayan İbrahim Acar, ayrıca, baskıyı yapan firma ve grafikeri hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu kaydetti.

Takvimde farkedilen hatanın, takvimi hazırlayan firmadan kaynaklandığı ve birçok firma için hazırlanan takvimlerde de aynı hatanın yapıldığı belirlendi. Müze Müdürlüğü'nün Selene Heykeli'nin tanıtımının yapıldığı Temmuz 2016'da, darbe girişimi tarihinin bulunmadığı ve "15" yerine "14" kullanıldığı ortaya çıktı.

 

DHA