Taliban yine rehin aldı !

Taliban yine rehin aldı !
Güncelleme:

Dün Pakistan'da 148 kişiyi öldüren Taliban, bu kez Afganistan'da bir banka şubesine baskın yaptı.

Taliban bugün de Afganistan'da bu kez bir banka şubesine baskın düzenledi. Gelen bilgilere göre Taliban'ın elinde yine çok sayıda rehine var.

Afganistan'ın güneyinde yer alan Helmand kentinde Taliban militanlarının özel bir banka şubesine saldırı düzenlendiği ve bankadaki sivilleri rehin aldığı bildirildi.

Başkent Kabil'de bir toplantıda konuşan Afganistan'ın İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah, "Helmand kentindeki saldırıda 10 kişinin öldürüldüğünü" söyledi. Helmand Valiliği Sözcüsü Ömer Zwak ise üzerlerinde bomba düzenekleri bulunan silahlı militanların, Helmand kentinin merkezi Laşkergah'daki bir bankaya saldırıldığını, bankada bulunan onlarca sivilin militanlar tarafından rehin alındığını bildirdi.

Olay yerinde bulunduğunu ifade eden sözcü, bankaya giren intihar eylemcilerinden ikisinin üzerlerindeki bombayı patlattığını, Afgan güvenlik güçleri ve saldırganlar arasındaki çatışmanın devam ettiğini söyledi. Saldırıda ölen ve yaralananların sayısına ilişkin henüz net bilgiye sahip olmadığını belirten Sözcü Zwak, çok sayıda güvenlik mensubunun olay yerinde olduğunu belirtti.

Taliban yine rehin aldı ! - Resim : 1