Taner Yıldız'dan Demirtaş'a: Havuz siyasetçisi

Taner Yıldız'dan Demirtaş'a: Havuz siyasetçisi

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Selahattin Demirtaş'ın tatilde çekilen fotoğrafına atıfta bulunarak ''havuz siyasetçisi'' dedi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, terör örgütünün sabaha karşı Kerkük-Yumurtalık hattına saldırı düzenlediğini, ancak alınan tedbirler sonucu, petrol akışında etkilenme olmadığını bildirdi. Yıldız, yazılı açıklamasında, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın havuzda çekilmiş fotoğraflarına da atıfta bulunarak, Demirtaş'a "havuz siyasetçisi" dedi. Açıklamada, HDP'nin terör örgütü ile ilişkisi olduğunu da söyleyen ve HDP'den "uzantı parti" olarak bahseden Yıldız, "havuz siyasetçisini karşı tavır almaya çağırıyoruz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı RECEP TAYYİP ERDOĞAN'ın Çin ziyaretine katılan Enerji Bakanı Yıldız'ın, Kerkük-Yumurtalık hattına yönelik saldırı konusundaki açıklaması şöyle; “Bu sabaha karşı 01:30 sularında; Kerkük – Yumurtalık petrol boru hattının Şırnak ili Cizre ilçesine 5 km mesafedeki bir noktasına saldırı düzenlendi. Sınırın 18 km içerisindeki noktada teröristlerin sabotajı sonucu petrol boru hattı patlatıldı.

esh_739_1.jpg

Patlamanın hemen ardından hat vanaları kapatılarak fazla petrol akışı önlendi. Aldığımız tedbirler sonucu, saldırının ülkemiz petrol tedariği ve tüketimine bir etkisi olmadı. Önce elektrik iletim hattı, daha sonra doğalgaz boru hattı ve şimdi de petrol boru hattına yapılan saldırılar gösteriyor ki; bölücü Terör örgütü aynı zamanda ülkemizin enerji nakil hatlarından kaynaklanan stratejik konumunu, dolayısıyla topyekun istikrar ve kalkınmasını da hedef almaktadır. Biz yıkılanın, yakılanın, yok edilmek istenenin yerine inşa etmeye devam edeceğiz. Biz bu tür saldırıları kınamaya cesaret edemeyenlerin, göz yumanların, terör örgütüyle arasında ast-üst ilişkisi olduğunu biliyoruz. Bu uzantı partinin mensupları birer barış güvercini değillerdir. Bunlar barışın, kardeşliğin kolunu kanadını koparmak isteyenlerdir. Havuz siyasetçisini karşı tavır almaya çağırıyoruz”