Tanıtım filmi korsan çıktı !

Tanıtım filmi korsan çıktı !

Cumhurbaşkanlığı için hazırlanmış tanıtım filmi korsan çıktı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı olarak ilan edilen Çankaya Köşkü'nün Beştepe Yerleşkesi ile ilgili internette "Ak Saray" başlığı ile yayınlanan tanıtım filmi, Ankara'da merak konusu haline geldi. Siyaset ve sosyal medyada ilgi uyandıran filmle ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı kaynakları, "Cumhurbaşkanlığı; Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili bir tanıtım filmi ve müzik hazırlamamıştır. Videonun Cumhurbaşkanlığı ile hiç bir şekilde ilgisi yoktur" değerlendirmesinde bulundu.

Çankaya Köşkü'nün Beştepe Yerleşkesi, ilk kez 29 Ekim törenlerinde hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim programı ile yerleşkenin resmi adının Cumhurbaşkanlığı Sarayı olduğu dolaylı olarak ilan edildi. 29 Ekim resepsiyonu da, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda verilecekti. Ancak, Ermenek'teki maden faciası nedeniyle resepsiyon iptal edildi.

Sosyal paylaşım sitesi Youtube'a konulan bir tanıtım filmi, siyaset ve sosyal medyada ilgi odağı oldu. Ak Saray başlığını taşıyan tanıtım filminde, Beştepe Yerleşkesi'nin gece görüntüleri yer alıyordu. Profesyoneller tarafından hazırlandığı izlenimi veren bir dakikalık videoda, İstiklal Marşı da farklı bir melodi ile seslendiriliyordu.

MONTAJ OLABİLİR

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Milliyet'e yaptığı değerlendirmede; "Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili bir tanıtım filmi ve müzik hazırlamamıştır. Videonun Cumhurbaşkanlığı ile hiç bir şekilde ilgisi yoktur" dedi. Videonun, Beştepe'deki yerleşkenin çekilmiş görüntüleri üzerinde montaj yapılarak hazırlandığı üzerinde duruluyor.