Tanju Çolak da ''Fadılzede'' olmuş !

Tanju Çolak da ''Fadılzede'' olmuş !

Bir dönem aralarından su sızmayan Fadıl Akgündüz ile Tanju Çolak mahkemelik oldu.

Tanju Çolak, Caprice Gold’taki 40’a yakın devremülküne ait kira alacakları için dava açtı.

Vatan'dan İlker Akgüngör'ün haberine göre Fadıl Akgündüz’e ait şirketlerde bir dönem çalışan, Siirtspor’a başkanlık yapan Tanju Çolak, Akgündüz’ün kızkardeşi Avniye Obut ve yeğenlerine ait Caprice Gold Yatırım ve Didim’deki Caprice Termal Otel’i işleten şirketle mahkemelik oldu.

Çolak 2010’da Bayrampaşa’da temeli atılan ve tanıtımlarına katıldığı Caprice Gold’tan 40’a yakın devremülk satın aldı. Şirket, Çolak’ın aldığı devremülkler için kira bedeli ödemeyi kabul etti.

Ancak Tanju Çolak 2012’de kendisine ait devremülklerin Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında ödenmeyen 84 bin 211 liralık kirası için icra takibi başlattı. Caprice Gold Yatırım sözleşme bedelini ödemediğini söyleyerek takibi durdurdu.

1-198.jpeg

Birbirlerini suçladılar

Bunun üzerine Çolak, İstanbul 3. Ticaret Mahkemesi’nde itirazın iptali davası açtı. Çolak, Caprice’te spor koordinatörü olarak çalıştığını, sözleşme bedelinin maaşından kesileceğini belirtti. Caprice Gold Yatırım Tanju Çolak’ın kendilerinde çalışmadığını ve devremülk sözleşmesinin feshedildiğini söyledi.

60 bin lira maaş

 Tanju Çolak bu savunmaya karşılık sözleşmenin feshedildiğinin kendisine bildirilmediğini ifade etti. Mahkeme dosyayı 2 mali müşavir ve 1 bilgisayar uzmanından oluşan bilirkişi heyetine gönderdi. Caprice Gold Yatırım’ın bilgisayarları ve ticari defterlerinde inceleme yapan bilirkişi heyeti, Tanju Çolak’ın sözleşmenin feshedilmediği kanaatine vardı. Caprice grubuyla Tanju Çolak arasındaki ikinci dava Çolak’ın satış ve spor koordinatörü olarak Eylül 2010’da 60 bin lira maaşla işe başladığını iddia ettiği Didim’deki Caprice Termal Palace Oteli’nde doğan alacaklarının ödenmemesi nedeniyle açıldı. Didim 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davada Çolak, fazlaya dair hakkı saklı kalmak kaydıyla ihbar tazminatı, yıllık izin ücreti, maaş ve ‘inkar’ tazminatı alacaklarına karşılık toplamda 20 bin liralık alacağının tahsili için davacı oldu. Davanın bir sonraki duruşması Mart 2015’te yapılacak.

Alacağı Tanju’dan talep edebilirler

Türkiye ve yurtdışındaki bir çok Jetpa mağdurunun avukatı Dr. Acun Papakçı, VATAN’a şöyle konuştu: “Şu anda mağdur olan Tanju Çolak’tan etkilenerek ya da görüşerek Caprice Gold Yatırım’dan devremülk alan kişiler, şirketin satış sorumlusu olduğunu iddia eden Çolak’tan da alacaklarını talep edebilirler. Aynı durum Caprice Yatırım şirketinin reklamyüzü olarak faaliyet gösteren, insanlara bu devremülkleri pazarlayan tüm ünlüler ve siyasiler için de geçerli olacaktır.”

4 yıldır bitirilemedi

2010 yılında başlanılan Bayrampaşa’daki Caprice Gold Otel’in inşaatı 4 yıldır tamamlanamadı. Kanunların öngördüğü inşaat tamamlama süresini 2 yıl geçen Caprice Gold Oteli’nde 12 bin kişiye maketten devremülk satıldı. Bu satışlardan Akgündüz’ün kızkardeşi, eniştesi ve yeğenlerine ait olan şirket 1 milyar lira satış geliri elde etti. Otel inşaatına 200 milyon lira masraf yaptığı belirtilen şirkete, reklam, kira ve şirket harcamaları dışında yaklaşık 500 milyon liradan fazla para kaldığı iddia ediliyor. Caprice Gold’tan devremülk alan yatırımcılar yaklaşık 8 aydır kira ödemesi alamadıklarını belirtirken bir grup yatırımcı ise tapularının verilmediğinden şikayet eden mağdurlar dernek kurdu.