Tanrıverdi;” Paraya Tamah Etmeyin, Yunus’u Daha Fazla Rahatsız Ettirmeyin”

Tanrıverdi;” Paraya Tamah Etmeyin, Yunus’u Daha Fazla Rahatsız Ettirmeyin”

AK Parti Manisa Milletvekili ve MKYK Üyesi Hüseyin Tanrıverdi, ziyaret için geldiği Kula’nın Gökçeören Mahallesi’nden, Emre Mahallesi’nde bulunan Carullah Bin Süleyman Cami ve Yunus Emre Türbesi’ni ziyaret etti. Yeni yapılacak Külliye için arazisine yükse

- AK Parti Manisa Milletvekili ve MKYK Üyesi Hüseyin Tanrıverdi, ziyaret için geldiği Kula’nın Gökçeören Mahallesi’nden, Emre Mahallesi’nde bulunan Carullah Bin Süleyman Cami ve Yunus Emre Türbesi’ni ziyaret etti. Yeni yapılacak Külliye için arazisine yüksek fiyat isteyenlere de “paraya tamah etmeyin, Yunus’u daha fazla gönüldaşı ile buluşturalım, rahatsız etmeyelim” diyerek, arazi sahiplerine seslendi.

İlk olarak Carullah Bin Süleyman Cami’ni ziyaret ederek orada namaz kılan Tanrıverdi, ardından Yunus Emre Türbesi’ni ziyaret etti. Yapılması düşünülen Külliye’nin yerini de gezen ve Külliye’nin yapımı ile ilgili sıkıntılar olduğunu söyleyen Tanrıverdi; “Şu an, Tapduk Emre’nin kapısında yatan Yunus Emre’nin yanı başındayız, ziyaretindeyiz. Tapduk’un kapısında yatan Yunus Türbesi sadece buradadır ve başında baltalı mezar taşı bulunmaktadır. 40 yıl düzgün odun taşıdığı, odun çeşitleri de buradadır. Yanı başında bir de Carullah Bin Camimiz var. Bu Camimizin tarihten Külliye olarak kullanıldığını biliyoruz. Carullah Bin Süleyman Cami dünyada iç figür anlamında tek camidir. 1547 yılında yapılmış bir camimizdir. Buranın da restore edilmesi gerçekleştirildi. Külliye’nin tamamlanması içinde Vakıflar Genel Müdürlüğümüzde çalışmalarımız devam ediyor. Bu çerçevede bizim önemsediğimiz, öne çıkarmak istediğimiz Yunus Emre Külliyesidir. Buna bağlı olarak her yıl burada Yunus Emre Anma törenleri yapılır ve Kadir Gecelerinde on binlerce vatandaşımız buraya gelirler. Ayrıca hafta sonları da çokça dışarıdan Yunus Emre’nin gönüldaşları gelirler. Tabi bizim bu misafirleri ağırlamamız ve ev sahibi olarak Yunus’a yakışır bir misafirperverlik göstermemiz gerekir. Bunun içinde bir Külliye ortaya çıkarmamız lazım. Burada 65 dönümlük bir alan var. Bu alanın 55 dönümlük bölümünü özel idare kanalıyla aldık. Ancak kalan 10 dönümlük alan, diğer satılan yerlerin ucuz olduğu düşüncesiyle bu araziyi sahipleri satmadılar. Biz bu miktarın 2-3 katını teklif ettik ancak halen arazi sahipleri satmak istemiyorlar. Sırf bu 10 dönümlük arazinin satışı gerçekleşmediği için Külliye’nin yapımına başlanamıyor” dedi.

ARAZİ SAHİPLERİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ OLDULAR

Tanrıverdi; ”Bu arazi sahiplerinden kimileri Belediye Meclis Üyesi oldular. Duyarlı davranmalı burası bizim bir değerimiz, hem Kula’mız için, hem Manisa’mız için, hem de ülkemiz için önemli bir değer. Belediye olarak bu işi yapacaksanız buyurun yapın. Büyükşehir Belediye Başkanı’da işe doğudan hizmetimiz başlayacak diyerek Kula’yı işaret etmişti. Ancak 7 ay oldu bir çalışma göremedik” diye ifade etti.

PARA TAMAHINA GİRMEDEN İSTEDİKLERİ BEDELİ SÖYLEMELİLER DÖNÜMÜNÜ 6 BİN TL DEN ALALIM

Tanrıverdi konuşmasının devamında ”UNESCO 1991 yılını Yunus’un hatırına “Dünya Sevgi Yılı” ilan etti, yani Yunus’u dünya tanıyor. UNESCO’nun bile bu kadar önemsediği bir halk insanını, gönül dostunu, biz rahatsız etmemeliyiz. Bu arsanın tahsisi gerçekleştirildiği takdirde hemen Külliye yapımına başlayacağız. Külliye yapıldığı zaman Yunus’un misafirleri, bizim hemşerilerimizin ev sahipliği ile misafirhanelerde kalabilecekler, lokantalarda yemek yiyebilecekler, ücretsiz bir şekilde bunlardan faydalanabilecekler. Bu konseptin ortaya konulabilmesi için bu arsaya ihtiyaç var. Bu noktada para tamahına girmeden, bu arsa sahiplerinin günün rayiç bedeline göre, ya da kaç para istiyorlarsa gelsin söylesinler, dönümünü 6 bin TL den alalım Külliye’nin yapımına başlayalım. İnşallah Yunus’un adına yakışır Külliye’yi yaparız” diye konuştu.

TANRIVERDİ;” PARAYA TAMAH ETMEYİN, YUNUS’U DAHA FAZLA RAHATSIZ ETTİRMEYİN”

TANRIVERDİ;” PARAYA TAMAH ETMEYİN, YUNUS’U DAHA FAZLA RAHATSIZ ETTİRMEYİN”