Tansu Çiller’in yatı yine yakalandı

Tansu Çiller’in yatı yine yakalandı

Balıkesir'de 134 kaçak göçmen ile yakalanan "President" adlı yat, 1 ay sonra bu kez Bozcaada açıklarında 181 kaçak göçmen ile yakalandı.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, ekim ayında 134 kaçak göçmen ile yakalanan "President" adlı yat, 1 ay sonra bu kez Bozcaada açıklarında 181 kaçak göçmen ile yakalandı. O yatı, eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in kullandığı, 5 yıl önce ise satıldığı belirlendi.

Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler, 3 Kasım günü Çanakkale'nin Bozcaada İlçesi açıklarındaki bir teknede Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen 181 kaçak göçmen yakalamış, operasyonda 2 insan kaçakçısı şüphelisi de gözaltına alınmıştı. Göçmenlerin yakalandığı "Presıdent" isimli tekne de Ezine İlçesi'ndeki Yeniköy Limanı'na çekildi. Aynı teknenin, Eylül ayının sonunda Balıkesir'in Bandırma ilçesinde de içerisinde 134 kaçak göçmenle yakalandığı ortaya çıktı.

'President" isimli motor yatın, eski Başbakan Tansu Çiller tarafından kullanıldığı, 2011 yılında ise 195 bin Euro bedelle satıldığı belirtildi. 1987 model Tayvan yapımı, 19 metrelik, 650 beygir gücündeki iki motoru bulunan yatın içerisinde geniş bir salon ve özel yatak odası bulunuyor. "President" isimli motor yat, Ezine ilçesine bağlı Yeniköy limanında demirletilmiş halde bekliyor.

İHA