Taraftar cinayetinde karar çıktı

Taraftar cinayetinde karar çıktı

Fenerbahçe taraftarı Burak Yılmaz'ın öldürülmesi ile ilgili davada karar çıktı.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 12 Mayıs 2013'te oynanan derbi maçının ardından Edirnekapı Metrobüs durağında çıkan kavgada, Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım'ı bıçaklayarak öldürdüğü belirtilen Yusuf Ortak'ın yargılandığı dava karara bağlandı.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Yusuf Ortak (21) katıldı. 19 yaşında hayatını kaybeden Burak Yıldırım'ın babası Hikmet Yıldırım ve ağabeyi Salih Yıldırım duruşmaya izleyici olarak katıldı. Duruşma da söz alan baba Hikmet Yıldırım , "Mağdur durumdayız. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

"MÜVEKKİLİMİN LEHİNE OLAN HÜKÜMLERİN UYGULANMASINI TALEP EDERİZ" 

Sanığın avukatı Ümit Kartal da Yargıtay İçtihatlarıyla öldürme kastının  saptanmasına ilişkin kriterlerin belirtildiğini belirterek, "Buna göre müvekkilimle ölen arasında herhangi bir husumetin bulunmaması, tarafların daha önce birbirlerini tanımamaları, müvekkilimin ölenin yaralanmasından sonra tekrar darbe vurma imkanı varken bundan kaçınması ve olay yerinden uzaklaşması gözönüne alındığında eylemde öldürme kastının bulunmadığı açıktır. Müvekkilimin lehine olan kanun maddelerinin uygulanması ve kararla birlikte müvekkilimin tahliyesine karar verilmesini talep ederiz." dedi.

SANIK YUSUF ORTAK: PİŞMANIM

Son sözü sorulan sanık Yusuf Ortak ise, "Ben olay yerinden giderken arkamdan kalabalık bir taraftar grubu bana seslendi, küfürler ediyorlardı. Arkamı dönünce ölen üzerime doğru geldi. Yüzünde atkı vardı, küfürler ediyordu. Bana tokat attı. Ben de kendimi korumak amacıyla yanımda bulundurduğum bıçağı rastgele salladım. Daha sonra muhtemel saldırıyı engellemek için bir müddet bu kişileri kovaladım. Bıçakla hamle yaptıktan sonra eylemime devam etmeyerek geri döndüm ve olay yerinden gittim. Yakalandığım sırada ben bıçakla yaraladığım kişinin sonradan öldüğünü bilmiyordum. Pişmanım. Adaletin tecelli edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

HAKSIZ TAHRİK CEZAYI 18 YILA DÜŞÜRDÜ

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, 'Kasten öldürme' suçu sabit olduğundan sanık Yusuf Ortak'ı müebbet hapis cezasına çarptırdı. Olayda haksız tahrikin bulunması ve sanık Ortak'ın duruşmalardaki iyi halini de dikkate alan mahkeme heyeti, müebbet hapis cezasını 18 yıla indirdi.

İDDİANAMEDE MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENİYORDU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, maktül Burak Yıldırım'ın katil zanlısı Yusuf Ortak'ın, "kasten öldürme" suçunu işlediği gerekçesiyle, müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyordu.