Tarhan istifasını CHP'liler böyle değerlendirdi

Tarhan istifasını CHP'liler böyle değerlendirdi

Emine Ülker Tarhan'ın CHP'den istifasına partiden ilk tepki geldi.

Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın CHP'den istifa etmesinin ardından Kılıçdaroğlu ve vekillerden ilk tepkiler geldi.

Kılıçdaroğlu, CHP’nin TBMM Grubu 24.Dönem 5. Çalışma Toplantısı için Antalya’ya geldi. Bugün saat 17.20’de Antalya Havalimanı’na gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP Antalya Milletvekilleri Deniz Baykal, Yıldıray Sapan, Gürkut Acar, Arif Bulut, Osman Kaptan, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, CHP İl Başkanı Cavit Arı ve partililer karşıladı.

 Havalimanından çıkarken habercilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, CHP AnkaraMilletvekili Emine Ülker Tarhan'ın partisinden istifa etmesi ile ilgili sorulara, “Sağlık olsun daha istifa metnini okumadım” şeklinde yanıt verdi. 
 
O SORUYA YANIT VERMEDİ
 
Kılıçdaroğlu, “İstifaların devamını bekliyor musunuz?” sorusuna  yanıt vermedi. CHP Lideri, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile aynı minibüste   CHP’nin TBMM Grubu 24.Dönem 5. Çalışma Toplantısı’nın yapılacağı Belek’teki Sirene Otel’e gitti.

GÜRSEL TEKİN: HAYIRLI OLSUN

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin Hürriyet'e yaptığı kısa açıklamada, "istifa tek taraflı bir müessesedir" dedi. İstifanın demokratik bir hak olduğunu da vurgulayan Tekin, "hayırlı olsun" demekle yetindi.

HÜSEYİN AYGÜN DE TWEET ATTI

CHP’nin Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

“Emine Ülker Tarhan’ın istifası parti yönetimi için yeni bir uyarıdır” diyen Aygün, “Taban iradesine aykırı olarak Siyasal İslam kökenli isimler partiye doldurulurken, tabanda hiç tartışmasız bir desteği olan Sayın Tarhan’ın istifası partinin nerelere savrulduğunu bir kere daha göstermektedir” dedi.