Tarihi fırsat için düğmeye basıldı !

Tarihi fırsat için düğmeye basıldı !

G-20 Zirvesi'ne günler kala ''özel görev gücü'' oluşturuldu.

Dev zirveye sayılı günler kala çalışmalara hız verildi. G-20 tarihinde bir ilki yaşatmaya hazırlanan Türkiye, özel görev gücü de oluşturdu.

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Avustralya’ya giderek dönem başkanlığını devraldığı G-20 zirvesi 1 Aralık’tan itibaren resmen Türkiye'ye geçiyor.

Tarihi görevin devralınmasına sayılı günler kala Türk İş dünyasını da dünya devlerini Türkiye’de ağırlamanın heyecanı sardı. İş birlikleri zirve öncesi 1 yıl boyunca nasıl bir yol izleneceğini şimdiden netleştirmeye başladı. Söz konusu zirvenin istenildiği şekilde sona ermesi halinde Türkiye milyonlarca dolarlık reklamı bedavaya getirecek ve tarihi bir prestiji elde etmiş olacakken milyarlarca dolarlık yatırımı da Türkiye’ye çekme şansını yakalayacak.

DÜNYANIN MERKEZİ 1 YIL TÜRKİYE OLACAK

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin yer aldığı G-20 Zirvesi Türkiye’yi her alanda tanıtmak için tarihi bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Zirve kapsamında küresel sorunlar 1 yıl boyunca Türkiye’de konuşulup tartışılacak ve çözüm yolları geliştirilecek. Zirvede sadece sorunlar ve çözüm yolları konuşulmayacak. Onlarca ülkenin temsilcileri Türkiye’de ikili görüşmeler yapacak, çok kritik anlaşmalara imza atacak ve kapalı kapılar ardında yapılan gizli toplantılar ile dünyanın geleceğini şekillendirecek kararlar alacak.

YÜZLERCE TOPLANTI PLANLANDI!

G-20 ile birlikte dünya iş çevreleri de Busibess 20 (B-20) çatısı altında buluşacak. Yapılacak toplantı, konferans ve panellerde bir araya gelecek olan dünya devlerinin temsilcileri karşılıklı beyin fırtınaları yapacak ve yakın temaslar kurarak sürpriz işbirliklerine ve yatırım kararlarına imza atacak. haber7’nin edindiği bilgiye göre şuana kadar planlaması yapılmış toplantı sayısı ise 150’yi aşmış durumda...

MİLYONLARCA DOLARLIK TANITIM BEDAVAYA GELECEK

2015 yılı Aralık ayına kadar yaşanacak bu baş döndürücü trafikten en karlı çıkacak olan ülke ise Türkiye olacak. Yaşanan yoğun trafiğin ev sahibi olacak olan Türkiye tarihinde eşine ender rastlanabilecek milyonlarca dolar değerinde bir tanıtım fırsatını da yakalamış olacak.

EV SAHİBİ AVANTAJIMIZ OLACAK

Bir araya gelmeleri çok da kolay olmayan dünyanın önde gelen ülkelerinin liderlerini evinde ağırlayarak tüm gözleri üzerine çekecek olan Türkiye, ev sahibi olmanın avantajını da elde edecek.  Bu avantajı ile Türkiye düzenlenecek toplantılarda hem mevcut sorunlar üzerinde çok daha fazla söz sahibi olma şansını elde etmiş olacak hem de birçok alanda hayata geçirdiği reformları ve başarı hikayelerini dünya devlerine detaylı bir şekilde anlatma imkânını yakalayacak.

TÜRK İŞ DÜNYASINA MİLYAR DOLARLIK B-20 DOPİNGİ

Tabi bu avantaj sadece G-20’de değil B-20’de de yaşanacak. Türk iş dünyası dünyanın önde gelen şirketlerinin yöneticileri ile zirve kapsamında sayısı yüzleri bulan toplantılar gerçekleştirecek. Bu toplantılarda kendilerini, yaptıkları işleri yakından tanıtma olanağını elinde bulunduracak olan Türk iş dünyası gelen misafirlere Türkiye’deki yatırım fırsatlarından bahsederek yatırım davetinde bulunacak ve masadan milyarlarca dolarlık anlaşmalar ile kalkabilme fırsatını elde edecek.

İŞ BİRLİKLERİ HAREKETE GEÇTİ

Türk iş dünyasının önde gelen kurumları zirveyle ilgili çalışmalarına çoktan hız verdi bile. Zirve kapsamında nelerin yapılabileceğine dair hem hükümetin ilgili birimleri ile hem de kendi aralarında sık sık toplantılar yapan kuruluşlar şimdiden hangi firmalar ve ülkeler ile hangi alanlarda masaya oturabileceğine de dair bir yol haritası da oluşturmaya başladı.

KOBiLER İÇİN ÖZEL GÜÇ!

Zirve kapsamında Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından KOBİ’ler için özel bir görev gücü oluşturuldu. Babacan’ın tek tek tebliğ ettiği özel görevde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi,  İSO başkanı Erdal Bahçıvan, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, TİSK Başkanı Yağız Eyüpoğlu ve TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer yer alıyor. Özel görev gücü temsil kabiliyeti düşük KOBİ’lere düzenlenecek platformlarda ve toplantılarda deneyimlerini aktaracak ve KOBİ'lerin ön plana çıkarak kendilerini en iyi şekilde ifade etmeleri sağlayacak.

G-20 TARİHİNDE BİR İLK!

Türkiye G-20 tarihinde bir ilke de imza atmayı planlıyor. Bu zamana kadar farklı farklı konuların gündeme geldiği G-20 zirvesini Türkiye ilk kez, "elektrik, ulaşım ve gıda güvenliği" gibi konuların tartışıldığı gıda ve enerji toplantıları için kullanmayı amaçlıyor.

ULUSLARARASI MEDYA TÜRKİYE’YE ÜS KURACAK

Bu dev organizasyonu uluslararası yüzlerce medya kurumu takip edecek. 1 yıl boyunca Türkiye’de adeta üs kuracak olan yayın kuruluşları Türkiye’de yapılan toplantıları an be an tüm dünyaya duyuracak ve canlı yayınlarda toplantılardan çıkan kararları tartışacak.

AVUSTRALYA’NIN YAPAMADIĞINI TÜRKİYE YAPACAK

G-20’nin dönem başkanı olmanın Türkiye’ye 1 yıl boyunca merkez ülke olma potansiyeli katacağını ve eşsiz bir prestij oluşturacağını söyleyen Uluslararası İlişkiler Uzmanı Halit Mammadov, Avustralya’nın konumu itibariyle gerçekleştiremediği bir çok uluslararası sorunu yine konumu itibariyle Türkiye’nin koordine edebileceğini söyledi.

EN ÇOK ENERJİ YATIRIMI BEKLİYORUZ!

Türkiye’nin yükselen imajına G-20’nni katkısının çok büyük olacağını dile getiren ASKONBaşkanı Mustafa Koca ise konuyla ilgili olarak iş dünyası olarak tüm kurum ve kuruluşlarla diyalog içerisinde olduklarını belirtti. Zirve ile birlikte Türkiye’nin cari açığına en büyük etkiyi yapan enerji alanında Türkiye ciddi yatırımların geleceğini düşündüklerini söyleyen Koca, Türkiye’nin önünde çok ciddi fırsatların bulunduğunu da ifade etti. Koca, zirve öncesi yaptıkları toplantılarda Türkiye’ye üretim anlamında yabancı sermayeyi nasıl çekebileceklerini konuştuklarını da söyledi.

YABANCI YATIRIMLAR İÇİN BİR SİNYAL

G-20’nin Türkiye’de yapılmasının Türk ekonomisine olan güvenin ve gelişmişliğin de bir simgesi olduğunu dile getiren Makro Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan ise, bunun yabancı yatırımlar için bir sinyal olduğunu ve çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Haber7