Tarihi Kalede ‘Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri’ Toplantısı

Tarihi Kalede ‘Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri’ Toplantısı

Ankara’da 2.’si yapılacak olan ‘Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri’ kapsamında tarihi Kars Kalesi’nde bir toplantı düzenlendi.

- Ankara’da 2.’si yapılacak olan ‘Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri’ kapsamında tarihi Kars Kalesi’nde bir toplantı düzenlendi.

Tarihi Kars Kalesi’nde yapılan toplantıya, Kars Ardahan Iğdır (KAI) Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Iğdır Kültür ve Turizm İl Müdürü Osman Engindeniz, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Özdoğan, Kars Lokantacılar ve Fırıncılar Oda Başkanı Subutay Kılıç, KARSOD Başkanı Halit Özer ve üyeleri, Harakani Vakfı Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kala ile organize firma yetkilileri katıldı. Toplantıda konuşan KAI Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, 16-19 Ekim tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak olan ‘Tanıtım Günleri’nin hazırlıklarının bu yıl daha kapsamlı bir şekilde sürdürdüklerini belirtti. Tanıtım Günleri’nde bölgeye ait yemek kültürü, folklor, aşıklar, kaz, kaşar, peynir, bal ve turizm tanıtımıyla ilgili organizasyonların düzenleneceğini ifade eden Yıldırım, etkinlikte ayrıca ‘Kaz Güzeli’ yarışmasının da yer alacağını duyurdu. İkincisi düzenlenecek olan Kars Ardahan ve Iğdır Tanıtım Günleri’ne bölge halkının ve özel işletmelerinin daha fazla katılımlarını sağlamak için gerekli tüm çalışmaları hızlı bir şekilde yürüttüklerini ifade eden Yıldırım, “Geçtiğimiz yıl, 300 bin civarında katılımın oldu. Sadece Ankara Büyükşehir Belediyesi, 200 bin adet su dağıttı. Kültürüyle, sanatıyla, tarihiyle Anadolu’nun en medeni uygar ve çağdaş serhat şehirlerini kapsayan bu tanıtımın her yıl daha fazla ziyaretçiye ulaşması için titizlikle çalışıyoruz” dedi.

Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay da programda, 3 ilin folkloru ile kültürel zenginliklerin tanıtıldığına vurgu yaparak, “Gecen yıl ilkini yaptığımız ‘Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günler i’ ne 257 bin kişi ziyaret etti. Bu da bölgenin tanımı acısında ne kadar önemli bir iş yaptığımızı ortaya çıkarmaktadır” diye konuştu.

Iğdır İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz ise, bu tür etkinliklerin bölgenin tanıtımı açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, “Geçtiğimiz yıl Ankara’da yapılan tanıtım günleri programında yoğun ilgi olduğunu gördük. Burada önemli olan 3 ilin tanıtımı daha kapsamlı olarak büyük şehirlerde yapmaktır. Bu anlamda her gecen yıl daha bütünleyici ve koordineli şekilde çalışma yürüterek, bölgenin güzelliklerini kültürünü en iyi şekilde yansımaktadır. Burada kamu kurum kuruluşlarına ve iş adamlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarıma büyük bir görev düşmektedir” dedi.

Toplantı, daha sonra katılımcıların görüş ve önerileriyle devam etti.