Tarihi Kilise Hizmete Açıldı

Tarihi Kilise Hizmete Açıldı

Aydın'ın Didim ilçesinde belediye tarafından restorasyonu tamamlanan 300 yıllık tarihi kilise hizmete açıldı.

Aydın'ın Didim ilçesinde belediye tarafından restorasyonu tamamlanan 300 yıllık tarihi kilise hizmete açıldı. Çoğunluğu İngiliz olan yabancıların talebi üzerine açılan, kilisede ilk sohbet toplantısı yapıldı.

Didim'in ilk yerleşim yeri olan Hisar Mahallesi çevresinde bulunan tarihi kilise (şapel), ilçede yerleşik olarak yaşayan çoğunluğu İngilizlerden oluşan yabancı uyruklu vatandaşların hizmetine açıldı. Tarihi kilisenin kullanıma açılmasının ardından, Didim'de yaşayan yabancı uyruklu aileler şapele gelerek iki saatlik sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Kilisenin restorasyonunu tamamlayan Didim Belediyesi, yabancıların Pazar günleri buraya gelerek ibadetlerini ve kültür-sanat faaliyetlerini yapabileceklerini duyurdu.

Yaklaşık 8 yıldır Didim'de yaşayan İngiliz uyruklu Tony Scott (67), tarihi şapelde ibadet yapabilmek için Didim Belediyesi'ne müracaat ettiklerini ve Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ile görüşmeler sonucunda restorasyon çalışmalarının başladığını ifade etti. Kilisenin hizmete açılmasından mutluluk duyduklarını belirten Scott, ilçede başka kiliselerin yapımı ile ilgili projenin olduğunu ve konuyla ilgili Mal Müdürlüğü ile girişimlerde bulunduklarını belirtti.

Kaynak: İHA