Tarım Müdürü Abdulsetter Bayram:”süt İçin, Süt İçirin”

Tarım Müdürü Abdulsetter Bayram:”süt İçin, Süt İçirin”

Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram ve Bartın Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, "Dünya Süt Günü" nedeniyle öğrencilere...

Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram ve Bartın Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, "Dünya Süt Günü" nedeniyle öğrencilere süt ve kek dağıttı.

Kocareis İmam Hatip Ortaokulu'nda öğrencileri ziyaret ederek süt ve kek dağıtan Bayram ve Demir'e, Gıda ve Yem Şube Müdürü Özgün Toprak, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Emine Sancar, Okul Müdürü Ramazan Kamış eşlik etti.

Dünya Süt Gününün ve sütün beslenmedeki önemine dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Süt ve kek dağıtıldıktan sonra öğrencilerle kısa bir sohbet eden Tarım İl Müdürü Bayram ise sağlıklı ve başarılı toplumların yeterli ve dengeli beslenmiş bireylerden oluştuğunu vurgulayarak, süt insan sağlığı açısından büyük önem taşıdığını, protein, kalsiyum, fosfor, B2 ve B12 vitamini olmak üzere birçok besin maddesi açısından önemli bir kaynak olduğunu söyledi.

Bayram, etkinliğin sonunda katkılarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Demir'e okul müdürüne, öğretmenlere ve öğrencilerine teşekkür ederek:"Sağlıklı yaşamı sürdürebilmek için süt için, süt içirin" diye konuştu.

Kaynak: İHA