Tartıştıranlar Sarıyer'de tartıştı

Tartıştıranlar Sarıyer'de tartıştı

Ekranların tanınan yüzleri Fox TV’den Fatih Portakal, Haber Türk’ten Balçiçek İlter, NTV’den Buket Aydın, Moderatör Duygu Canbaş ve Özge Uzun, “Demokrasi Ve Özgürlük Paneli”nde gündemin manşetini Sarıyer’den attı.

 “Tartıştıranlar tartışıyor” sloganıyla Sarıyer Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen panele vatandaşlarımızdan yoğun katılım gerçekleşti.
 
Panele bir üniversite öğrencisi Pelin Ö’nün konuşması damga vurdu. Gençliğin gelecekten umudunun olmadığını, anayasa bile yapılmasını istemediğini belirten Pelin Ö, “Artık düşünemeyen bir gençlik yetiştiriliyor” dedi.
 
Balçiçek İlter, üniversitedeki öğrencilerinin geleceğe umutla baktığını ve bu görüşe katılmadığını kaydetti.
 
Portakal: “Parti devlet dönemine girdik!”
 
Fatih Portakal ise ekrana çıkarken korktuğunu, yine gençliğin de düşüncelerini açıklayamadığını belirterek,
Siz Fatih Portakal iyi konuşuyor derseniz, devletten kadro alamazsınız. Artık parti devlet dönemine girdik” dedi. 
 
Genç: Birbirimizi anlamanın yolunu bulmalıyız!
 
Panelin açılış konuşmasında Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Bugünlerde birbirimizi anlamanın yolunu bulmak zorundayız” sözü ile başladı. Toplumda bir dayanışmanın tesis edilmesi gerektiğini belirten Genç, devletten yerel yönetimlere, vatandaşlara kadar herkese ve her kesime sorumluluk düştüğünü vurguladı. Genç, sorumlulukların yerine getirilmesi ile daha güzel bir dünyaya ve daha güzel bir Türkiye’ye ulaşacağımızı anlattı.
 
Aydın: “ABD’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”
 
NTV’den Buket Aydın ise dünyada benmerkezciliğin yükselen değer olduğu tespitini yaptı. İngiltere’nin, Türkler gelecek korkusu ile AB’den çıkma kararı aldığını, yine Trump’ın da göçmenlere karşı olduğunu anımsattı. Meksika’ya ve göçmenlere duvar örmeye çalışan Trump ile ABD’de protestoların durmayacağını ileri sürerek; “ABD’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedi. 
 
İlter: Darbenin Gerçekleri Açıklanmayacak
 
Balçiçek İlter, 15 Temmuz darbesini bir haberci olarak anlayamadığını anlattı. İlter, MİT Başkanının bir kâğıt vererek, darbeyi bildirdiğini sonra bolca çayların içildiğini, ardından da kuvvet komutanları ile Moda’da düğüne gidildiğini anımsattı.

Cumhurbaşkanı’nın darbeyi eniştesinden öğrendiğini, Deniz Kuvvetleri Komutanı’nın, “Neredeydin?” sorusuna, “Cebimi kapattım, sokaklarda dolaştım” yanıtını verdiğini kaydetti. İlter, “Darbenin arkasındaki gerçekler hiçbir zaman açıklanmayacak” dedi.
 
Uzun: “Türkiye’de Demokrasiyi Sağlayamadık”

 
Özge Uzun, 200 kişilik bu toplulukta sadece bir kişinin zıt fikirde olması durumunda, demokrasinin diğer 199 kişinin o, bir kişiyi koruması şeklinde yorumlayarak, “Maalesef bunu Türkiye’de sağlayamadık” dedi.
 
 Panelin bitiminde, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, konuşmacılara teşekkür ederek, çiçek verdi.