Taş atana haciz geliyor

Taş atana haciz geliyor

Kamuya ya da vatandaşlara zarar veren eylemciler hakkında tazminat davasında para ödenmezse haciz uygulanacak.

Toplumsal olaylarda kamuya ve vatandaşlara ait mala zarar veren eylemciler hakkında tazminat davası açılacak. Para ödenmezse haciz işlemi uygulanacak.

Sözcü gazetesinden Kamil Elibol'un haberine göre terör eylemleri ile şiddet içeren toplumsal olaylarda kamuya ve vatandaşlara ait mala zarar veren eylemciler hakkında Borçlar Kanunu uyarınca tazminat davası açılacak. Mahkumiyet halinde para ödenmezse haciz yapılacak.

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz tarafından 81 il Emniyet Müdürü’ne gönderilen genelgede ‘’Terör eylemlerinde ortaya çıkan zararların, sadece kamu hazinesince karşılanması, eylemleri nedeniyle zarara sebebiyet verenlerden tahsili yoluna gidilmemesi, adalet ve hakkaniyet ilkeleri ile bağdaşmamaktadır” denildi.

Lekesiz, kamu mallarına karşı yapılan eylemlerde kamu kaynaklarıyla elde edilen taşınır ve taşınmazların zarara uğradığını hatırlattı ve ‘’ Kişilerin uğradığı bu zararların ilgili mevzuat kapsamında devlet tarafından karşılanması, kamu hazinesine ciddi bir mali yük getirmektedir.’’ dedi. Lekesiz, kamunun doğrudan veya üçüncü kişilerin zararlarını karşılaması suretiyle uğradığı zararın, buna sebebiyet veren kişilerden “Rücu” yoluyla tahsiline ilişkin işlem yapılacağını bildirdi.