Tatarlar, okçu Batırla turist çekecek

Tatarlar, okçu Batırla turist çekecek

Rusya Federasyonuna bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti, başkent Kazan'ı dünya markası haline getirmek amacıyla "Tataristan Mirası" isimli proje başlattı

KAZAN (AA) - Tataristan, mitolojik karakter okçu Batır ile turistlerin gönlünü çelmeye çalışacak. 

Rusya Federasyonuna bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti, başkent Kazan'ı uluslararası turizm merkezi haline getirmek için harekete geçti.

Tataristan yönetimi, ülkenin dünya turizm pazarında daha iyi tanıtılması ve bölgeye daha çok yatırımcı çekebilmek için büyük bir şirketle anlaştı. Tatar Türklerinin öncelikli amacı, Kazan'ın dünyada daha kolay tanınmasını sağlayacak bir marka oluşturmak.

Uzmanların çalışmaları sonucu "Tataristan'ın Mirası" isimli program hazırlandı. Projenin tanıtım logosu ise mitolojik bir karakter okçu Batır seçildi. Logonun yapımcılarına göre, Batır karakteri azim, enerji, zafer kazanma iradesi gibi Tatarlara has tüm özellikleri barındırıyor. 

- "Yatırımcılar, olumlu imajı olan yerlere yöneliyor"

Tataristan Özerk Cumhuriyeti yöneticilerinin tutku dolu bu düşüncesi, 2013'te yapılan Kazan Üniversite Oyunları'ndan sonra oluştu. Rusya Federasyonu'nun ev sahibi olacağı 2018 Dünya Futbol Şampiyonası karşılaşmalarından birinin Kazan Arena'da oynanacak olması, Tatar yöneticilerini daha da ümitlendirdi.

Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, "Tataristan Avrupa ve Asya'nın kesiştiği bir bölgedir. Burada her iki kültür de barış içerisinde yaşıyor. Sadece Kazan Kremlin'i içerisinde hem Provoslavların baş kilisesi hem de cami bulunuyor. Tatar kalesi olan Bulgar kalesinin tamirine yönelik karar alıyorsak aynı kararı Rus kalesi olan Sviyajsk için de alıyoruz. Kul-Şarifi inşa ediyorsak Blaqoveşenski kilisesini de restore ediyoruz" dedi. 

Bölgenin daha fazla tanınmasının ekonomik kalkınmaya da olumlu katkı sağlayacağını ifade eden Minnihanov, "Projemiz başarılı olursa sadece turizm gelirleri değil, bölgeye yapılan yatırımlar da artacak. Yatırımcılar, olumlu imajlı yerlere yöneliyor. Tataristan'ın Mirası'nın görevi de bu imajı oluşturmaktır" diye konuştu. 

Tataristan'da,  devlet koruması altına alınmış 109'u federal önemde bin 399 tarihi ve kültürel anıt bulunuyor. Kazan Kremlin'i ve Bulgar Kalesi UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunuyor. Ada kent olan Sviyajsk'ın da bu listeye alınması için girişimde bulunulması planlanıyor.