Tatil cennetinde yangın !

Tatil cennetinde yangın !

Antalya'nın Göynük bölgesinde orman yangını çıktı.

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde sabah saatlerinde orman yangını çıktı. Karadan ve havadan müdahale edilen yangın kontrol altına alındı.

Kemer- Antalya karayolu üzerinde, Göynük Mahallesi girişindeki ormanlık alanda saat 07.00 sıralarında yangın başladı. Çıkış nedeni bilinmeyen yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyerek, yolun karşısına sıçradı. Yoğun araç trafiğinin olduğu karayolu kenarındaki yangına, 2 söndürme helikopteri, amfibik uçak ile Antalya ve çevre ilçelerden gelen orman işçileri arazözlerle, Büyükşehir Belediyesi Kemer İtfaiye Şefliği'ne bağlı ekipler de itfaiye araçlarıyla müdahale etti.

Jandarma ve polisin çevrede güvenlik önlemi aldığı yangın bölgesini Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı helikopter de havadan izledi. Müdahalenin ardından yol kenarındaki alanda yangın büyük ölçüde söndürülürken, ekipler soğutma çalışmasına başladı.

Yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alınan yangının ardından Antalya-Kemer Karayolu'ndaki trafik akışı normale döndü.

5764eda318c77324a4b5d05b.jpg

DÜN DE YANGIN ÇIKMIŞTI

Dün de Göynük Mahallesi'nden bir yangın haberi gelmişti. Önceki gün sabah Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde çıkan orman yangınında 4 hektarlık alan zarar görmüştü.

DHA