Tatvan Gb’nin İtirazı Reddedildi

Tatvan Gb’nin İtirazı Reddedildi

Tatvan Gençlerbirliği Spor’un, Cizre Spor maçı ile ilgi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu’na yaptığı itiraz reddedildi.Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele eden Cizre ve Tatvan maçı önce...

Tatvan Gençlerbirliği Spor’un, Cizre Spor maçı ile ilgi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu’na yaptığı itiraz reddedildi.

Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele eden Cizre ve Tatvan maçı öncesi çıkan olaylar nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), maça çıkmadığı gerekçesiyle Tatvan GB’yi hükmen yenik sayılmasına, 3 puanının silinmesine ve bazı futbolcularına para ve müsabakalarda oynamama cezası vermişti. TFF’nin bu kararından sonra Tatvan GB’nin yaptığı itiraz kurul tarafından reddedilerek, açıklanan kararın uygulanmasına karar verildi. Konuyla ilgili TFF’nin web sitesinden yapılan açıklamada, “Tatvan Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün; kulübün kendisi, futbolcular Emrullah Akıntı, Mehmet Şirin Soydan ve Güven Güneri ile ilgili AFDK’nın 23.03.2015 tarih ve E.2014-2015/, K.2014-2015/ sayılı kararına itirazı incelendi. İtirazın süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Müsabaka görüntüleri de izlenmek suretiyle tüm dosya kapsamında yapılan müzakere neticesinde; yerinde görülmeyen duruşma talebinin reddine, gerekli harcın yatırılmaması nedeniyle kulüp hakkında verilen cezanın uygulanmasının durdurulması talebinin reddine, AFDK’ca Tatvan Gençlerbirliği Spor Kulübü’ne, takımın sahaya çıkmayarak müsabakanın oynanamaması nedeniyle talimatlara aykırı davranışta bulunması nedeniyle FMT’nin 24/1-a maddesi gereği eyleme uyan FDT’nin 46. maddesi uyarınca 3-0 hükmen mağlup sayılmasında FDT 32. madde ve bu ceza ile beraber mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar 3 puan silinmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, itirazın reddine cezanın onanmasına, AFDK’ca Tatvan Gençlerbirliği Spor Kulübü futbolcusu Emrullah Akıntı’ya rakip takım oyuncu ve görevlilerine sözle hakaret etmesi ve eylemini ısrarla sürdürmesi nedeniyle FDT’nin 41/1-a maddesi uyarınca 4 resmi müsabakadan men cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, itirazın reddine cezanın onanmasına, AFDK’ca Tatvan Gençlerbirliği Spor Kulübü futbolcusu Mehmet Şirin Soydan’a rakip takım kulüp başkanına saldırıda bulunması nedeniyle FDT’nin 44/1-a maddesi uyarınca 8 resmi müsabakadan men cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, itirazın reddine cezanın onanmasına, AFDK’ca Tatvan Gençlerbirliği Spor Kulübü futbolcusu Güven Güneri’ye rakip takım malzemecisine saldırıda bulunması nedeniyle FDT’nin 44/1-a. maddesi uyarınca 5 resmi müsabakadan men cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından itirazın reddine cezanın onanmasına oybirliği karar verilmiştir” denildi.