Tatvan’da Gaziler Günü Kutlaması

Tatvan’da Gaziler Günü Kutlaması

Bitlis ve ilçelerindeki gazi ve gazi yakınları, Tatvan ilçesinde vatani göreni yapan askerlerle bir araya geldiler.

- Bitlis ve ilçelerindeki gazi ve gazi yakınları, Tatvan ilçesinde vatani göreni yapan askerlerle bir araya geldiler.

Tatvan 10. Motorlu Piyade Tugayı’na bağlı Sorgun Kışlası’nda düzenlenen program, gazilerin askerlerle bir araya gelmesiyle başladı. Ardından vatani görevini yapan askerlerle aynı masada yemek yiyen gaziler, onlarla hem sohbet etti hem de nasihatlerde bulundu. Yemekten sonra kışlanın bahçesinde gazi ve gazi aileleriyle çay sohbeti yapan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ve Tatvan 10. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz, gazi ve gazi yakınlarının sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Gazi ve yakınlarının hal ve hatırını soran Kaymakam Erkan ve Tugay Komutanı Yılmaz, gazi ve yakınlarının sorun ve sıkıntılarıyla yakından ilgilendi.

Kışladaki programın ardında, askeri erkan ve kurum amirleri Tatvan’daki özel bir hastanede tedavi gören Gazi Fehmi Işık’a ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu. Ziyarette Işık’ın sağlık durumuyla ilgili bilgi alan Kaymakam Erkan ve Tugay Komutanı Yılmaz, daha sonra Gazi Işık’a günün anısına hediye verdiler.

Düzenlenen programa Belediye Başkanı Fettah Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Naci Aldemir, Bitlis Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Seyfettin Apak, Tatvan Gaziler Derneği Başkanı Muhittin Karatay ve bazı kurum amirleri de katıldı.