Tavuk kamyonunda 50 ceset çıktı

Tavuk kamyonunda 50 ceset çıktı
Güncelleme:

Otobanda kapalı kasa kamyonda yapılan aramada 50 göçmenin cesedi bulundu.

Savaş ya da kriz bölgelerinden kaçıp Avrupa’ya sığınmak isteyen göçmenler, kitleler halinde ölümü göze alarak daha iyi bir yaşama tutunmaya çalışıyor.

Sözcü gazetesinden Ali Gülen'in haberine göre Avusturya’da, A 4 otobanı kenarında duran ve tavuk eti üreten Slovakyalı bir firmaya ait olan Macaristan plakalı bir kapalı kasa kamyonda yapılan aramada 50 göçmenin cesedi bulundu. TIR’ın uzun süredir orada durduğu belirtilirken, göçmenlerin de havasızlıktan boğularak öldükleri tespit edildi.

Ölüm kamyonuyla ilgili araştırma başlatılırken Macar ve Avusturya Polisi ortak bir kriz masası oluşturdu. Olay Almanya’da da büyük etki yarattı. İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, “Çok korkunç bir olay. İnsan kaçakçılarının para için neler yapabileceğini gösteriyor ve bu durum karşısında çaresiz kalmış olmak bizi çok kızdırıyor“ dedi.
7.5 tonluk araçla ilgili araştırmaları sürdüren polis, TIR’ı inceleme için yakındaki bir merkeze götürdü ve cesetleri de yakındaki bir soğutma merkezine taşıdı.

Daha önce et taşıdığı için dondurucu sistemi de olan aracın üzerinde Slovakyalı firmanın ismi ve logoları olurken, neden Macar plakası taşıdığı araştırılıyor. Söz konusu TIR’ın aynı firma tarafından iki yıl önce satıldığı, daha sonra başka birine satılmış olabileceği belirtiliyor.

Aracın rotası hakkında bilgi verecek cihazın ise bozuk olduğu ve bu yüzden henüz bir bilgi alınamadığı belirtiliyor.