''Tavuklar benimle inatlaştı, iflas ettim''

''Tavuklar benimle inatlaştı, iflas ettim''
Güncelleme:

Yumurta sektörüne atılan bir üretici, tavukları yumurtadan kesilince iflas etti.

Hakkari'de kurduğu tavuk çiftliği ile yumurta sektörüne adım atan üretici, çiftliğindeki bin 500 tavuk kısa sürede yumurtadan kesilince iflas etti. "Tavuklar benimle inatlaştı" diyen işadamı, sattığı tavukların yeni kümeslerinde yumurtlamaya başladığını duyunca şaşkına döndü.

Hakkarili üretici Halit Kaval, tavuk ve yumurta üretim merkezinin  bulunmadığı kentte, yumurta sektöründe söz sahibi olmak için il dışından satın  aldığı bin 500 tavukla Otluca köyünde çiftlik kurdu. 
 
Bir ay içerisinde üretilen yumurtaları satarak çiftliğin giderlerini  karşılayan ve yaptığı hesaplara göre bir yıl sonra kar elde etmeyi amaçlayan  Kaval, tavukların bir anda yumurtadan kesilmesiyle zor günler yaşamaya başladı. 
 
Tüm sermayesini yatırdığı çiftlikte, tavuklara yem alacak para  bulamayan Kaval, satacak yumurta bulamayınca bu kez tavukları satmaya başladı. 
 
Tavukların yem ihtiyacını karşılamak için çiftlikteki bin 200 tavuğu  satan ancak satıştan elde ettiği parayla da çiftliğin giderlerini karşılayamayan  Kaval, tavuklardan yumurta alamayınca iflas etti. 
 
İLK AY ÇOK İYİYDİ, SONRA YUMURTLAMADILAR
 
Kaval, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mayıs ayında kurduğu  çiftlikte ilk ay güzel verim aldığını fakat sonraki aylarda kabus dolu günler  yaşadığını söyledi. 
 
'TAVUKLAR BENİMLE İNATLAŞTI'
 
Tavukların yumurtlamamasıyla zor günler geçirdiğini ve çabalarının  sonuçsuz kaldığını anlatan Kaval, veteriner hekimlerin yaptığı kontrollerde  herhangi bir hastalık ya da bulguya rastlanmadığını, tavukların kendisiyle inatlaştığı için yumurta vermediğini öne sürdü. 
 
MALIMI, MÜLKÜMÜ SATIP KALİTELİ YEM ALDIM
 
    Kaval, yaşanan olaylar nedeniyle psikolojisinin bozulduğuna değinerek,  "İlk aydan sonra tavukların verimi düşünce tüm mal varlığımı satarak tavuklara  kaliteli yem aldım. Fakat bir türlü yumurtlamadılar. Bu sefer tavukları tek tek  satmaya başladım. Satıştan elde ettiğim parayı da yeme harcadım. Yine değişen bir  şey olmadı ve iflas ettim" dedi. 
 
SATTIĞI TAVUKLAR YUMURTLAMAYA BAŞLADI 
 
    Yumurtlamadığı gerekçesiyle sattığı tavukların yeni kümeslerinde  yumurtladığını öğrendiğinde şaşkına döndüğünü vurgulayan Kaval, şunları kaydetti: 
 
"Her türlü çabama rağmen çiftlikte yumurtlamayan tavuklar, sattığım  kişiler için yumurta veriyor. Tavukları sattığım insanlar da gelip 'tavuklar  yumurtluyor sen neden bize yumurtlamadıklarını söyledin' diyorlar. Sanki tavuklar  benimle inatlaşmış, bu nedenle de yumurta vermiyorlar. Tüm mal varlığımı tavuklar  yumurtlasın diye kaybettim. Şimdi hiçbir şeyim kalmadı ve yetkililerden yardım  istiyorum."