Tavus’ta Öğrencilere Kitap Dağıtıldı

Tavus’ta Öğrencilere Kitap Dağıtıldı

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ve Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan Azerbaycan'ın...

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ve Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan Azerbaycan'ın Tavus Bölgesi'ndeki köylerde yaşayan çocuklar ve gençlerle bir araya gelerek kitap dağıttı.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ve Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan Azerbaycan'ın Tavus Bölgesi'ndeki çocuklarla buluştu.

Ziyaretlerinde çocuklarla sohbet eden Paşayeva, öğrencileri zamanlarını doğru kullanmaya, kitaplardan uzaklaştıran diziler, şov programları ve gereksiz işlerden uzak durmaya çağırdı.

Paşayeva, "Bir insanın gelişmesi ve geleceğinde onun eğitimi, bir meslek sahibi olması çok büyük önem taşıyor. Bu nedenle çocuklarımız okumaya, öğrenmeye, bir meslek sahibi olmaya daha meyilli olmalıdır. Toplumun ilerlemesi, özellikle de eğitimli, entelektüel, yurtsever, iç dünyaları zengin olan gençliğimizin yetişmesinde ve bakış açısının şekillenmesinde mütalaa özel önem arz etmektedir" dedi.

"TARİHİMİZİ ÖĞRENİN"

Paşayeva ayrıca gençleri Azerbaycan'ın tarihini, edebiyatını ve coğrafyasını da iyi öğrenmeye davet etti. Paşayeva, "Hangi mesleğin sahibi olursa olsun her insan kendi ülkesinin ve milletinin tarihini bilmelidir" diye konuştu.

Gençleri tarihi öğrenmeye çağıran Paşayeva ayrıca gençlerle Dağlık Karabağ sorunu, Ermenistan'ın işgal ettiği topraklarda işlediği soykırımlar, vandalizm eylemleri, uluslararası kurumların çifte standartları ile ilgili geniş bilgiler verdi. Paşayeva, "Her bir Azerbaycan genci bunları ezbere bilmelidir" şeklinde konuştu.

Gençler öğrenci adını kazanmak için matematik, fen ile beraber Azerbaycan tarihi ile ilgili sınav vermeleri tezini savunduğunu ve dile getirdiğini kaydeden Paşayeva şöyle devam etti: "Azerbaycan tarihi her bir gencimizin en iyi okuduğu fen olmalıdır" ifadesini kullandı.

"ÖNCELİĞİNİZ EĞİTİM OLSUN"

Çocukları yaz tatili dönemlerinde yabancı dillerle de özel ilgilenmeye zaman ayırmaya çağıran milletvekili Ganire Paşayeva onları zamanlarını anlamsız işlere veya uğraşlara, şov programlarına ayırmamaya çağırdı.

Paşayeva şöyle konuştu: "Ülkemizin daha da gelişmesi için gençlerin bilgili, eğitimli, bilime ve kitap okumaya meyilli olması şarttır. Ben bu gelişmenin yolu kitaptan, okumaktan, öğrenmekten geçiyor."

"BİR MİLLET, İKİ DEVLETİZ"

Türkçe Konuşan Ülkeler Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan da konuşmasında Azerbaycan ve Türkiye'nin bir millet ve iki devlet olduğunu söyledi. Yavuzaslan, "İnşallah bu tür etkinliklerimizi Azerbaycan ve Türkiye olarak birlikte işgalden kurtaracağımız Dağlık Karabağ'da ve diğer o güzel topraklarımızda da yapalım" dedi.

Ziyaretin ardından Paşayeva ve Yavuzaslan çocuklara, gençlere ve öğretmenlere imzaladıkları kendi kitapları ile Azerbaycan tarihi, dili, edebiyatı, coğrafyası ile ilgili çok sayıda kitap hediye ettiler.

Kaynak: İHA